A-tým zahájil v tělocvičně první část letní přípravy

23.05.2022 / Daniel Lhotský

Dukla se pod vedením trenérů Ujčíka a Nekvasila sešla poprvé v rámci letní přípravy v místním Zeus Power House, kde tým trénoval rozdělený na dvě poloviny. Na úvod přípravy se sešla většina týmu, včetně nových posil a hráčů na try-out. Hráči, kteří na úvodním tréninku nebyli, zatím trénují individuálně, nebo léčí zranění. První dny přípravy se budou odehrávat hlavně v tělocvičně, během kterých se tým dle slov trenéra Viktora Ujčíka zaměří především na sílu a vytrvalost. Mimo tělocvičnu se bude tým věnovat také různým venkovním aktivitám.

Pondělí 23. května patřilo prvnímu tréninku v rámci přípravy na nadcházející sezonu 2022/23. Tým byl v tréninku rozdělen na dvě poloviny a věnoval se cvičením zaměřeným hlavně na sílu. Obě poloviny týmu trénovaly přibližně hodinu. Kromě trenérů Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila dohlížel na tým také kondiční trenér Miroslav Skála, který vedl cvičení a hlídal správné provedení cviků.

Na úvodním tréninku cvičili s ostatními i brankáři Dukly Adam Beran s Adamem Wolfem. Ti s týmem absolvují úvodní fázi přípravy, poté se budou věnovat vlastnímu tréninku pro brankáře společně s trenérem brankářů Lukášem Sáblíkem. Na tréninku se také poprvé představili nováčci v sestavě Otakar Šik, Radek Pořízek a Filip Haman, přítomni byli také hráči na try-out, konkrétně Richard Pětník, Jakub Zajíček, Tomáš Křehlík a Fabien Kočí, kteří ještě budou muset bojovat o své místo v A-týmu Jihlavy.

Úvodního tréninku přípravy se zatím nezúčastnil Tomáš Havránek, který ještě léčí zranění a trenérům bude k dispozici pravděpodobně během příštího týdne. Zkušení útočníci Tomáš Čachotský s Josefem Skořepou a posily Petr Beránek s Miloslavem Jáchymem se aktuálně připravují individuálně.

Hráči přítomní na prvním tréninku letní přípravy 2022

Brankáři: Adam Wolf, Adam Beran

Obránci: Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček, Daniel Kowalczyk, Filip Haman, Adam Dvořák, Marek Chvátal, Martin Matějíček, Fabien Kočí (try-out)

Útočníci: Tomáš Harkabus, Matouš Menšík, Otakar Šik, Filip Seman, Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Miroslav Juda, Radek Pořízek, Richard Pětník (try-out), Jakub Zajíček (try-out), Tomáš Křehlík (try-out)