Čtyři mladíci bojují o místo v týmu Dukly

30.05.2022 / Daniel Lhotský

Dukla kromě několika jistých posil přivítala i čtyři hráče na zkoušku. Obránce Fabien Kočí a útočníci Richard Pětník, Jakub Zajíček a Tomáš Křehlík zatím nemají nic jisté. Během přípravy budou muset tvrdě pracovat, aby dostali od trenérů Ujčíka s Nekvasilem příležitost v A-týmu. V článku si můžete přečíst krátké představení každého z nich. Zajímavým faktem je, že všichni hráči na zkoušku jsou zatím velmi mladí, třem z nich je teprve 19 let. Dukla tak pokračuje v současném trendu, kdy se snaží dávat příležitost mladým nadějným hráčům.

Fabien Kočí

Fabien Kočí je odchovanec extraligových Vítkovic, ve kterých působil až do sezony 2017/18. Odtud přestoupil do Frýdku-Místku a po jedné sezoně následně do Havířova, ve kterém po dvouleté pauze opět naskočil do nejvyšší mládežnické soutěže. Mimo juniorského týmu dostával mladý obránce příležitost také v Chance lize, kde nastupoval právě v dresu Havířova. V minulé sezoně, která pro tradičního účastníka druhé nejvyšší soutěže skončila sestupem, naskočil do 22 utkání. Havířov po sezoně Chance ligu opustil, Fabien Kočí v ní bude moct nastupovat i nadále, pokud v Jihlavě uspěje.

Richard Pětník

Richard Pětník se vrací do známého prostředí. V Dukle si zahrál už v sezoně 2019/20. Tehdy se nehrála extraliga juniorů, kvůli sporu svazu ledního hokeje s některými týmy ohledně postupů a sestupů nahradil na jeden rok extraligu turnaj o pohár DHL. Sezona se tehdy vinou pandemie ani nedohrála. Od sezony 2020/2021 se Richard Pětník přesunul až na samotný východ České republiky, kde nastupoval v juniorské extralize za Třinec. Jeho první sezona v dresu Ocelářů byla opět kvůli pandemii velmi krátká, v říjnu ji opět ukončila pandemie. V sezoně 2021/22 už ovšem sezona proběhla standardně a Richard Pětník tak mohl naplno ukázat svůj potenciál. Ve 44 zápasech vstřelil 11 gólů a připsal si 22 asistencí. S Oceláři došel až do semifinále play-off juniorské extraligy, ve kterém Třinec podlehl Liberci 1:4 na zápasy.

Jakub Zajíček

Jakub Zajíček má za sebou v 19 letech i zahraniční angažmá a starty v české reprezentaci. V dorostu Mladé Boleslavi se mu dařilo, dostal se na průměr bodu na zápas a nastupoval i se staršími ročníky. Díky slušné formě zaujal i trenéry národního týmu, kteří mu dali šanci ve dvou zápasech reprezentace U16. Jakub Zajíček se po vydařených sezonách v Mladé Boleslavi pokusil prorazit i v zahraničí a v sezonách 2018/19 a 2019/20 bojoval ve švédských mládežnických soutěžích. Poté se opět vrátil do Česka, kde dostal příležitost v extraligovém Liberci. V minulé sezoně dosáhl v základní části extraligy juniorů ve 48 zápasech na úctyhodných 84 bodů (33+51). S Libercem dokráčel až do finále extraligy juniorů, ve kterém měl na dosah titul, poslední sedmý zápas finále ovšem lépe zvládla Plzeň a titul tak putoval na západ Čech. I Zajíček už má zkušenosti se Chance ligou, v minulé sezoně nastoupil čtyřikrát v dresu Benátek nad Jizerou.

Tomáš Křehlík

Tomáš Křehlík (na úvodní fotce v dresu Litoměřic) začal svou kariéru u našeho rivala v Třebíči, ve které působil až do sezony 2014/15. Poté přestoupil do Žďáru nad Sázavou, ve kterém si zahrál i nejvyšší soutěž mladšího dorostu. V sezoně 2017/18 přišlo opět stěhování v rámci Kraje Vysočina a Křehlík nově oblékal dres Havlíčkova Brodu. Kromě extraligy staršího dorostu si vyzkoušel také druhou ligu v dresu Havlíčkova Brodu. První velké stěhování ve starších kategoriích Tomáš zažil až v sezoně 2018/19, kdy ho získaly do mládežnických kategorií Karlovy Vary. V této sezoně si poprvé zahrál i seniorskou extraligu v Karlových Varech. V sezoně 2020/21 se Křehlík znovu vrátil do Třebíče, kde pravidelně hrál Chance ligu, příležitostně vypomáhal i v extralize Karlovým Varům. Na závěr minulé sezony se přesunul do vítězného týmu Chance ligy Litoměřic, se kterými skončil už ve čtvrtfinále.

Aktuální soupiska HC Dukly Jihlava

Brankáři: Adam Beran, Adam Černý, Filip Maláč, Adam Wolf
Obránci: Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček, Adam Dvořák, Filip Haman, Marek Chvátal (juniorka), Fabien Kočí (zkouška), Miloslav Jáchym, Daniel Kowalczyk, Martin Matějíček (juniorka)
Útočníci: Petr Beránek, Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Tomáš Čachotský, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Miroslav Juda, Tomáš Křehlík (zkouška), Matouš Menšík, Hynek Peš (juniorka), Richard Pětník (zkouška), Radek Pořízek, Filip Seman, Josef Skořepa, Otakar Šik, Jakub Zajíček (zkouška)

Většina hráčů na zkoušku se připravuje s druhou skupinou. Hráči jsou do skupin rozděleni dle hmotnosti, aby každá skupina absolvovala u kondičního trenéra Miroslava Skály stejné objemy.