Akademické týmy Dukly znají rozpis přípravných zápasů. Čekají je i turnaje

01.06.2022 / Tomáš Lysý

S letní přípravnou na novou sezonu jdou ruku v ruce i přípravné zápasy. Dorostenci Dukly již mají za sebou osm odehraných utkání, jelikož s přípravou začali ještě během sezony A-týmu. Vedle utkání proti Pardubicím, Kometě, Motoru, Slavii, Mladé Boleslavi, Hradci Králové, Stavangeru, Warrioru Brno nebo Třebíči sehrají i turnaj v Plzni a ve Zlíně. Juniorský tým Dukly sehraje osm přípravných zápasů. Utká se proti Kometě, Motoru, Olomouci či Slavii a zajíždí na třídenní turnaj ve Vítkovicích, kde loni obsadil druhé místo.

Junioři

Po několika týdnech letní přípravy vyrazí junioři k prvnímu přípravnému zápasu v úterý 26. července, kdy „doma“ přivítají Kometu Brno. O den později vyzvou České Budějovice. Stejní soupeři je pak čekají v dalším týdnu, avšak na soupeřově kluzišti. Také letos sehrají junioři přípravu proti akademickému týmu Black Dog Budweis. V půlce srpna čeká na svěřence Michala Broše zápas v Olomouci a na Slavii. Poté už juniorka zajíždí na jistě kvalitní turnaj do Vítkovic, kde loni skončila na druhé pozici. Prozatimní generálkou na start extraligy juniorů (29.8.2022?) by měl být zápas proti Olomouci dne 24.8.

Aktuální rozpis přípravných zápasů juniorů

Dorostenci

Dorost v uplynulé sezoně vypadl ve čtvrtfinále proti Liberci, proto stihl sehrát ještě několik přípravných zápasů před „rozpuštěním“ ledu. Do konce května změřili svěřenci Marka Melenovského třikrát s Pardubicemi a dvakrát s Motorem. „V těchto pěti posezonních zápasech jsme "vyřadili" hráče ročníku narození 2005 a nabrali jsme ročníky 2007. Takže současný tým na novou sezonu. S tímto kádrem jsme hráli pět zápasů a ve všech se nám ukazuje, jak na tím kluci jsou a jak složit mužstvo. Pět zápasů po sezoně nám hodně ukázalo. Jeden jsme remízovali a ostatní jsme vyhráli. Ale nejde až tak o výsledek. Spíše o to, abychom mužstvo stavěli na novou sezonu," sdělil kouč dorostu. Ve výraznou přestřelku se změnil domácí zápas s Motorem, který Jihlava vyhrála 11:9 a Matěj Vojáček zaznamenal hned sedm kanadských bodů (4+3). Poté sehráli jihlavští mladíci ještě dva zápasy proti Slavii a s Kometou. Pokaždé šlo o dvojzápas s odlišnými sestavami, přičemž každý mač trval hodinu času. V červnu čeká Duklu ještě dvojzápas proti Slavii Praha.

Od 21.7.2022 budou mít dorostenci na programu pořádný počet přípravných utkání, které trenérům určitě vykrystalizují základní sestavu. Jihlavští mladíci se utkají s Motorem, Mladou Boleslaví, Pardubicemi, Kometou, Hradcem Králové, Stavangerem, Warriorem Brno a Třebíčí, přičemž s některými soupeři nastoupí k více zápasům. Dorost se zúčastní také dvou turnajů. Na začátku srpna vycestuje na víkend do Plzně, o dva týdny později se představí ve Zlíně.

Aktuální rozpis přípravných zápasů dorostu

Redakce Dukly bude ze všech zápasů přinášet výsledky, sestavy, statistiky a průběžně doplňovat i ohlasy trenérů.