Dukla Jihlava se v netradičním klání představí na Dnu rekordů v Pelhřimově

06.06.2022 / Vladimír Šťastný

V sobotu 11. června v odpoledních hodinách se brankář Filip Sigmund pokusí zapsat jméno Dukly Jihlava do České knihy rekordů. V rámci festivalu v Pelhřimově se pokusí obléknout kompletní gólmanskou výzbroj v co nejkratším čase. Psychickou oporou mu při jedinečném pokusu budou Oldřich Válek a Bedřich Ščerban.

Filip Sigmund je brankářskou nadějí Dukly Jihlava, který zaujal nejen skvělými výkony a statistikami, ale i vstřeleným gólem. Ten dal v rámci přípravného zápasu v srpnu loňského roku. „Filip je specialista i v rámci výstroje. Nenosí tradiční ribano, ale standardní spodní prádlo. Neřeší, že kožené pásky z betonů má přímo na vlastní kůži. I tyto specifika mu umožňují vytvořit skutečně rekordní čas, “ komentuje sobotní “zápas a hlavního aktéra” Pavel Falta, bývalý brankář a aktuálně šéf PR a marketingového oddělení Dukly.

Stánek Dukly Jihlava s maskotem JD a aktivní zónou bude v Pelhřimově na náměstí po celý den 32. Ročníku festivalu rekordů v Pelhřimově. Filip Sigmund nastoupí na podium s legendami o půl páté a následovat bude pokus o stanovení rekordu a autogramiáda. Připraveny budou podpisové karty Filipa i Bedřicha Ščerbana a Oldřicha Válka. K dostání bude i kniha Bouřlivák o Oldřich Válkovi. „První Duklák, který byl uveden do síně slávy mezinárodního Dne rekordů byl Jiří Holík, který odehrál z našich hokejistů nejvíce reprezentačních zápasů. Filip se tak může dostat do velice exkluzivní společnosti, tak jej přijďte podpořit,” vyzývá jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Kompletní program Dne rekordů v Pelhřimově na tomto odkazu.