Hokejisté Dukly zahájili přípravu na ledě

25.07.2022 / Vladimír Šťastný

Čtyřiadvacet dní od skončení suché přípravy uteklo jako voda. Hokejisté jihlavské Dukly naskočili v pondělí 25. července do další fáze přípravy před sezonou 2022/23 a to netradičně – na ledě Veřejného sportoviště pro lední sporty, což je v současné době jediná ledová plocha v Jihlavě. CZ LOKO aréna je totiž od 1. května letošního roku pro veřejnost uzavřená a čeká se na její demolici.

Trenér A týmu Viktor Ujčík, jeho asistent Karel Nekvasil a trenér brankářů Lukáš Sáblík přivedli na led celkem 26 hráčů do branky i do pole, kteří jsou buď již členy základní sestavy, nebo o místo v týmu z Vysočiny stále bojují. Ze základního kádru tak chyběl pouze útočník Matouš Menšík, který se připravuje s reprezentační dvacítkou před blížícím se mistrovství světa U20. Do přípravy se nově zapojili i veteráni Tomáš Čachotský a Josef Skořepa, kteří se při suché přípravě připravovali individuálně a stejně tak nové posily týmu Miloslav Jáchym a Petr Beránek, kteří se po zranění připravovali taktéž samostatně. Novicem tak byli pouze Patrik Miškář a dva mladíci z Olomouce Tobiáš Handl a jihlavskému publiku již starý známý Joshua James Mácha. Třetím gólmanem k dvojici Adam Wolf - Adam Beran byl David Rittich, který se v Jihlavě připravuje na další sezonu v NHL.

Hráči Dukly, kteří v pondělí vyjeli na první trénink na ledě: Adam Wolf, Adam Beran – Vlastimil Bilčík, Adam Dvořák, Daniel Kowalczyk, Filip Dundáček, Filip Haman, Miloslav Jáchym – Petr Beránek, Richard Cachnín, Tomáš Harkabus, Miroslav Juda, Filip Seman, Otakar Šik, Vítězslav Brož, Tomáš Čachotský, Tomáš Havránek, Radek Pořízek, Josef Skořepa, Patrik Miškář. Hráči, kteří jsou v Dukle na Tryout: Jakub Zajíček, Damien Kočí, Richard Pětník, Tomáš Křehlík, Tobiáš Handl, Joshua James Mácha.