Od angažmá v Dukle očekávám, že se posunu výkonnostně výše, říká útočník Patrik Miškář

27.07.2022 / Vladimír Šťastný

Hokejisté jihlavské Dukly zahájili v pondělí 25. července přípravu na ledě. Zatímco venkovní vysoké teploty sužují Jihlavany a ti tráví čas u vody a na koupalištích, tak hokejisté dopoledne trénují v hale zvané Veřejné sportoviště pro lední sporty, obecně známé jako zimáček. Zde je teplota příznivá lednímu hokeji, rtuť teploměru zde vystoupá maximálně k pěti stupňům Celsia. Jedním z hokejistů Dukly je i novic Patrik Miškář.

Jedná se již o zkušenějšího hráče, který odehrál v nejvyšší české soutěži více než stovku utkání převážně za Mountfield HK a ve druhé nejvyšší soutěži pak téměř dvě stovky zápasů. V Chance lize hrál převážně v Litoměřicích, ale nechybí mu starty v Kadani, Prostějově nebo v Kolíně. V loňské sezoně pak odehrál zhruba polovinu svých zápasů v Extralize a druhou polovinu v Chance lize. A jak se vlastně udál jeho příchod na Vysočinu? „Se svým agentem jsem již od dubna řešil moje další angažmá. Chtěl jsem do mančaftu, kde se bude moci udělat úspěch, Jihlava mi dala nabídku, kterou jsem využil a jsem tady,“ začal vyprávění šestadvacetiletý útočník, který se s vedením Dukly dohodl na dvouletém působení v Jihlavě.

Za posledních pět, šest sezon odehrál gró prvoligových zápasů v Litoměřicích. Jak na působení v severních Čechách, kde probíhal svazový projekt Dukla, vzpomíná? „Na Litoměřice vzpomínám jenom v dobrém. Udělali jsme tam s klukama perfektní sezonu 2020/21. Byla tam perfektní parta, sedli jsme si všichni, jak při hře na ledě, tak i lidsky mimo hokej. Na to se nezapomíná,“ řekl sympatický hokejista. Jak Patrik zmínil, suprová sezona byla pro něj ve Stadionu zejména ta předchozí v letech 2020/21. Ve 46 utkáních totiž nastřádal 64 kanadských bodů a nezapomenutelná byla čtvrtfinálová sedmizápasová bitva s Duklou. Vybaví se mu někdy těch sedm zápasů plných zvratů, v nichž Patrik Miškář vstřelil Dukle čtyři góly a přidal ještě pět asistencí? „Určitě se mi vybaví, vedli jsme 3:1 na zápasy, měli jsme to dotáhnout do vítězství, bohužel se nám to nepodařilo. Něco jsme tam pokazili, to se stane, ale myslím, že se nás většina hráčů z toho poučila. Vyřazení bylo velkým zklamáním. Měli jsme tři mečboly, nevyužili jsme je,“ lituje výpadku Patrik.

Šikovný útočník je v Jihlavě teprve tři dny. Stačil se ve městě trochu rozkoukat? Líbí se mu město? „Víceméně jsem ještě nikde nebyl a jsem rád, že trefím z bytu na zimák. Spíše čekám na příjezd přítelkyně a potom si všechno projdeme spolu,“ nastínil. Náleží otázka, zda se s některým ze současných hráčů Dukly více zná, nebo přišel do úplně cizího prostředí? „Se spoustou kluků jsem hrál v Litoměřicích. To byl Adam Wolf, nebo Adam Beran, znám se z minulé sezony z Karlových Varů s Otou Šikem a s Radkem Pořízkem. A spousta kluků hrála proti v té čtvrtfinálové sérii, takže se známe,“ vypočítal Patrik Miškář. Sezona nebude jak pro hráče, tak i pro fanoušky jednoduchá. Pocítil Patrik jistý diskomfort již od prvního tréninku? Z kabiny k ledu po schodech, jako je tomu zatím v Jihlavě, asi skoro nikde nechodil, jak to je? „ S tím se musíme vyrovnat. Je to tak, jak to je. Musíme si i v Pelhřimově udělat domácí prostředí a sbírat tam body,“ má jasno šikovný hokejista, který také ví, co od angažmá v Dukle Jihlava může očekávat. „Od angažmá V Dukle očekávám, že se výkonnostně posunu výše a svými body budu chtít pomoci týmu a dosáhnout úspěchu, který se zde očekává“

.

Rozhovor s novou posilou A-týmu Dukly Patrikem Miškářem

Video: Vladimír Šťastný