Hráči Dukly si tvořivě hráli společně s klienty Jeřabiny Pelhřimov

01.09.2022 / Vladimír Šťastný

Pelhřimovský Domov Jeřabina pomáhající lidem s mentálním a kombinovaným postižením pozval zástupce Dukly do svých dílen. Hráči si tak zkusili trochu jiné kolbiště a předvedli svůj um ve výtvarných dílnách. Radek Pořízek, Adam Dvořák, Damien Kočí a Joshua James Mácha se ukázali jako zdatní kreslíři, výrobci placek a dalších drobných výrobků. Nakonec došlo i na vzájemné sportovní klání, byť jen ve formě stolního Stiga hokeje.

„Zástupci Domova Jeřabina byli první, kteří se s netradiční pozvánkou do svého sídla ozvali, když jsme veřejnost informovali, že ve „Městě rekordů“ budeme hrát naše domácí zápasy. Velice rádi jsme proto pozvání přijali a naplnili jej,“ vysvětluje výkonná ředitelka HC Dukla Jihlava Tereza Ščerbanová. Hráči si našli několik volných hodin po tréninku, kterému předcházel náročný zápas s Českými Budějovicemi. Práci rukama tak brali jako velmi netradiční relax. „My máme štěstí, že můžeme dělat to, co nás baví a těší. Udělat radost těm, kteří toto obrovské štěstí v životě neměli, bereme jako samozřejmost,“ komentoval středeční odpoledne za všechny zúčastněné hráče Radek Pořízek. Klienti během návštěvy ušili vlajku Dukly Jihlava, kterou prý s velkou radostí využijí při fandění na zápasech hraných v Pelhřimově. První soutěžní zápas, kam jsou pozváni, je plánovaný na 14. září od 17.30 hodin a soupeřem bude ambiciózní a silný tým Poruby.

Domov Jeřabina Pelhřimov, p.o. je plně transformované zařízení Kraje Vysočina poskytující pobytové a ambulantní sociální služby osobám s mentálním, kombinovaným nebo s jiným zdravotním postižením. V rámci pobytových sociálních služeb provozujeme Chráněné bydlení, Domov pro osoby se zdravotním postižením, Domov se zvláštním režimem. V rámci ambulantních sociálních služeb poskytujeme služby Denní stacionář a Sociálně terapeutickou dílnu.

Na kompletní fotogalerii z Domova Jeřabina v Pelhřimově se můžete podívat zde.