Představení nových dresů, ale i týmu. Jak vypadal Fans Day 2022?

08.09.2022 / Natálie Poláčková

Stejně jako loni, i letos před začátkem sezony proběhlo tradiční setkání fanoušků s hráči, neboli Fans day. Letošní ročník se ovšem oproti předchozím rokům konal v jihlavském pivovaru. Na pódiu byl představený a pokřtěný dres pro sezonu 2022/2023, ale také celý A-tým včetně realizačního týmu. Poté se hráči přesunuli ke stolům, kde o chvíli později začala autogramiáda.

Zpočátku akce nastoupil na pódium moderátor celé akce Petr Palovčík, který nejprve přivítal fanoušky. Následně k sobě pozval jednatele klubu Bedřicha Ščerbana a hlavního trenéra Viktora Ujčíka. Jednatel klubu nejen že okomentoval situaci ohledně zimního stadionu, ale také promluvil k fanouškům. „Byli bychom rádi, aby fanoušci jezdili v co největším počtu. Kdyby byl zájem, jsme schopní zajistit i kyvadlovou dopravu pouze na zápasy,“ vzkázal.

Poté přišla na řadu prezentace dresů pro nadcházející sezonu, které jsou doplněné také o zmínku dočasných domovů jihlavské Dukly - Pelhřimova a Jindřichova Hradce. Nový dres nesl stejně jako tradičně jméno jihlavského kapitána. Letos se mnohými očekávaného křtu ujali fanoušci. Ti dostali do ruky pivo a poté mikrofon, aby Dukle něco popřáli. Odpovědi byly jednoznačné, hodně štěstí a úspěchů do nové sezony.

Křtu dresu se nově zhostili fanoušci.

Po křtu dresu přišlo na řadu všemi očekávané představení A-týmu pro blížící se sezonu. Jako první byla na podium pozvaná brankářská dvojice Adam Wolf a Adam Beran. Nejspíš není potřeba zmiňovat, jaká byla jejich odpověď na otázku ohledně oblíbeného křestního jména. Následovala obrana, která zůstává podobná jako v loňském roce. Fanoušci nebyli ochuzení ani o seznámení s útokem. Dvojice mladíků Richard Cachnín a Miroslav Juda dokonce fanouškům dala tipy na dovolenou. Byly jimi Amerika a Bali. Hráčské představení uzavřeli veteráni jihlavského celku, kapitán Josef Skořepa a jeho asistent Tomáš Čachotský. Na pódium byl pozvaný také realizační tým v čele s Viktorem Ujčíkem. Celé představení uzavřel sportovní manažer Tomáš Vrábel společně s Bedřichem Ščerbanem. Všichni se po představení přesunuli k přichystaným stolům, kde s úsměvy na rtech rozdávaly podpisy.

Během autogramiády měli fanoušci jedinečnou příležitost vydražit si dva hrané dresy. Jeden nesl jmenovku statného obránce s číslem 95, Vlastimila Bilčíka. Ten druhý patřil Josefu Skořepovi, měl na rameni vyšité kapitánské "C" a číslo 81. Každý z nich byl vydražený za 10 000 Kč a zajímavostí je, že oba si odnesl věrný předseda spolku fanoušků Rosťa Kruťiš.

Jeden ze dvou vydražených dresů společně s jeho novým majitelem.

Dvojice Tomáš Čachotský a Josef Skořepa nastupují do nové sezony jako nejzkušenější hráči týmu.

Fabien Kočí a Daniel Kowalczyk s radostí rozdávali podpisy.

Ani realizační tým a sportovní manažer nepřipravili fanoušky o svoje autogramy.

Bedřich Ščerban společně s Viktorem Ujčíkem promlouvají k fanouškům.

Někteří hráči by se zajisté ujali i jako fotografové, případně modelové.

Představila se i trenérská dvojice Karel Nekvasil (vlevo) a Viktor Ujčík.

Představování uzavřel sportovní manažer Dukly, Tomáš Vrábel společně s jednatelem Dukly, Bedřichem Ščerbanem.

Na Fansday nesměl chybět ani klubový maskot J. D.

Po skončení autogramiády projevila parta hokejistů zájem o syna jednoho ze spoluhráčů, gólmana Adama Wolfa.