Náročný týden otevře Dukla zápasem na ledě Prostějova

25.09.2022 / Daniel Lhotský

Fanoušci CHANCE Ligy se tento týden skutečně nudit nebudou, soutěž totiž nabídne hned tři utkání během jednoho týdne. Během něj se hráči Dukly celkem dost nacestují, už v pondělí 26.9. od 18:00 zavítají na led Prostějova, kterému se úvod soutěže také úplně nevydařil. Pokud se nechystáte na výjezd do Olomouckého kraje, můžete sledovat celé utkání prostřednictvím Onlajnu nebo streamu na Hokejka TV.

Prostějovu se povedl úvodní zápas soutěže, který doma proti Frýdku-Místku vyhrál 3:2. Úspěch z prvního kola ovšem zastínily výsledky v následujících zápasech. Z Kolína si Jestřábi odvezli porážku 5:3, doma nezvládli samostatné nájezdy, s Porubou prohráli 3:4, a na ledě nováčka v Chrudimi nevstřelili ani gól a podlehli Pardubicím B 4:0. Aktuálně tak drží v tabulce se čtyřmi body až dvanácté místo, nicméně tento údaj zatím v prvních kolech není příliš vypovídající. Prostějov každopádně bude chtít Jihlavě sebrat nějaké body, aby hned v úvodu soutěže nezačal ztrácet na čelní pozice.

Soupiska Prostějova

Realizační tým Prostějova

Obzvlášť zajímavý bude tento zápas pro Petra Beránka, letní posilu Dukly právě z Prostějova. Beránek loni v dresu Jestřábů posbíral za sezonu přes třicet bodů a dostával na ledě hodně prostoru. V minulé sezoně bojoval v dresu Prostějova i nový obránce Dukly Miloslav Jáchym, který se k týmu přidal po krachu Kadaně. Na druhé straně se svému bývalému zaměstnavateli postaví Tomáš Valenta, kterého si fanoušci Dukly pamatují z minulé sezony. Dlouhou dobu za Duklu hrál také současný kapitán Prostějova Tomáš Jiránek. Týmy se navzájem zajímavě promíchaly, až pondělní zápas ukáže, kdo přešel k tomu silnějšímu.

V brance Jestřábů zatím dostal příležitost ve všech zápasech brankář Jaroslav Pavelka. Ten do Prostějova přináší velkou porci zkušeností z extraligy z Liberce nebo Hradce Králové. Mladý obránce Martin Pěnčík řádí i v útočné fázi hry ve čtyřech zápasech stihl vstřelit už tři góly. Obrana Dukly si bude muset dát velký pozor také na útočníka Davida Ostřížka. Ten aktuálně střílí průměrně gól na zápas a celkově zapsal už 6 bodů za čtyři góly a dvě asistence. Dalším zajímavým jménem v kádru Prostějova je i Tomáš Jandus, který bojuje v Chance lize o místo ve Spartě. Dukla tak nesmí pondělní zápas podcenit, soupeř má vskutku co nabídnout.

Poslední zápas Prostějova

4.kolo Chance ligy: HC Dynamo Pardubice B – LHK Jestřábi Prostějov 4:0

Branky a nahrávky: 17. Lichtag (Kaut), 24. Nedbal (Půhoný), 34. Bučko (Drtina, Matýs), 52. Rouha. Rozhodčí: Valenta, Jaroš – Jindra, Štofa. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 274. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 4:0.

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Valenta, Poledna, Staněk, Benda, Zajíc, Pěnčík – Jiránek, T. Jáchym, Jandus – Burian, Vlach, Ostřížek – Jansa, Venkrbec, Slanina – P. Machač, Maruna, Dubský – Routa.

Poslední vzájemný zápas

44.kolo Chance ligy 2021/22: HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 4:2

Branky a nahrávky: 20. Čachotský (Seman), 39. Seman (Čachotský, Valenta), 45. Illéš (Čachotský, Skořepa), 60. Skořepa (Illéš, Čachotský) – 2. T. Jáchym (M. Jáchym, Švec), 58. Havlík (Račuk, Švec). Rozhodčí: Čech, Jaroš – Kreuzer, Polonyl. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 533. Střely na branku: 30:23. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Dukla Jihlava: Wolf – Bilčík, Valenta, Kowalczyk, Kachyňa, Mareš, Eliáš, Rutar – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Harkabus (A), Zadražil, Havránek – Cachnín, Juda, Brož – Helt, Lichanec, Seman

LHK Jestřábi Prostějov: Bláha – M. Jáchym, Havlík, Krejčí, Vala, Husák, Koblížek – Beránek, T. Jáchym, Švec – Martin Novák (C), Kloz (A), Mrázek – Jiránek (A), Račuk, Rudovský – Štefka, Janeček, Jelínek

Jihlavští hokejisté v posledním vzájemném zápasu, i přes z pohledu trenérů po nepříliš vydařeném průběhu, dokázali Prostějov porazit 4:2. Rozhodující měrou se na výhře podílel Tomáš Čachotský s bilancí gólu a tří asistencí! Foto: Nela Dittrichová

5. kolo Chance ligy, pondělí 26.9.2022

VHK ROBE Vsetín – HC Frýdek-Místek (17:30)
HC Stadion Litoměřice – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – DRACI PARS ŠUMPERK (17:30)
HC Baník Sokolov – PSG Berani Zlín (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC ZUBR Přerov – SC Marimex Kolín (18:00)
HC Slavia Praha – HC Dynamo Pardubice B (18:00)

6. kolo Chance ligy, středa 28.9.2022

HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín (16:30) - vstupenky zde
SC Marimex Kolín – HC Slavia Praha (17:00)
DRACI PARS ŠUMPERK – HC Stadion Litoměřice (17:00)
PSG Berani Zlín – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Frýdek-Místek – HC ZUBR Přerov (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Baník Sokolov – HC RT TORAX Poruba 2011 (18:00)