Nepovedený týden dorostu hodnotí Rostislav Nosek a Tobias Chlubna

02.10.2022 / Natálie Poláčková

Dorostenci neměli příliš povedený týden. Nejprve na domácím ledě podlehli Mountfieldu HK 4:6, když se hosté prosadili ve vlastním oslabení. V sobotu se představili na ledě Mladé Boleslavi, ale ani zde se jim příliš nevedlo. Prohrávali 1:4, nakonec se jim povedlo srovnat na 4:4. Branku, která by vedla k vítězství už se ale Dukle nepodařilo vsítit.

ROSTISLAV NOSEK

Ve čtvrtek nastoupil dorost Dukly na domácím ledě proti Mountfieldu HK. Domácí celek vedl 4:1, jenže poté hosté dokázali během chvilky srovnat. Mountfieldu se povedlo prosadit při vlastním oslabení, právě tato branka byla rozhodující. „Vedli jsme 4:1 po dvou třetinách, pak jsme dostali tři rychlé góly na 4:4. Na psychice to nepomůže. Nechci říct, že jsme se sesypali, to ne. Jenže pak jsme dostali gól v naší přesilovce a pak už se to těžko dohání. A pak po odvolání gólmana to byl risk, buď to vyjde nebo ne,“ nahlíží na průběh zápasu. „Těžký soupeř nebyl. Myslím si, že jsme byli lepší, ale pak jsme udělali chyby a oni to srovnali. Dostali se na koně, my jsme se dostali pod ně a tam to asi skončilo,“ hlásí o zápasu proti HK, Rostislav Nosek. Během posledních dvou zápasů se povedlo jihlavskému útočníkovi Rostislavu Noskovi prosadit dvakrát. Za šest zápasů získal šest bodů, což je přesně bod na zápas. „Tak týmu to asi pomůže, ale ne ke třem bodům. Těch gólů asi musíme dávat více. Musíme střílet všichni, nemůže se zapomenou na nějaké hráče. V těch zápasech jsme nebyli horší nebo lepší. Hráli jsme vyrovnaný hokej, ale potom to štěstí do té brány chybí, abychom to dotlačili za čáru.“

Jak nahlíží na třetí prohru v řadě? „Prohráváme 1:4, srovnáme to na 4:4. Byli jsme lepší, tlačili jsme. Pak jsme zbytečným faulem pokazili celý zápas.“ Právě Nosek je jedním z nejvylučovanějších hráčů jihlavského celku. Dohromady má Dukla na kontě 32 vyloučení, všechny je dokázal dorost ubránit. „Tak je to jedině dobře, když máme nějaké tresty, tak to ubráníme. Týmu to pomůže, když nedostáváme góly z oslabení a pak je z přesilovek dáme,“ hlásí Rostislav Nosek. Po třech prohrách na tom psychika hráčů zajisté nemůže být příliš dobře a co by vzkázal Nosek svým spoluhráčům? „Nesesypat se z toho, máme před sebou ještě jedno celé kolo. Musíme vyhrát nějaké zápasy, dostat se do top čtyřky a do play off.“

Poslední brankou Dukly v Mladé Boleslavi byla právě ta z hole Rostislava Noska. Foto: Martin Voltr

TOBIAS CHLUBNA

Jihlavští dorostenci jeli do Mladé Boleslavi s jasným cílem. A to porazit domácí celek, protože body po dvou prohrách v řadě by se jim více než hodily. Už to vypadalo, že je zápas jasně rozhodnutý, když domácí tým dal ve druhé třetině branku na 4:1. Nakonec se jihlavským hokejistům povedlo srovnat, jenže následovalo vyloučení jednoho z nich a po návratu Noska na led se Boleslav dostala do šance ze které padl rozhodující gól. „Je to velká škoda, měli jsme na ně. Měli jsme dobré momenty, nejlepší byla naše třetí třetina. Začali jsme se povzbuzovat, hráli jsme společně a chtěli jsme urvat to vítězství. Myslím, že to vypovídá i z toho, že jsme to z 1:4 srovnali na 4:4,“ hlásí Chlubna. Boleslavský gólman Vystrčil dokázal před zápasem s Jihlavou udržet ze čtyř zápasů třikrát nulu. Jihlavští hokejisté tak byli jedni z mála, kteří ho dokázali v poslední době prostřelit. „Tak jsme za to rádi. Myslím si, že jsme prostě mohli dát více. Ze začátku jsme neproměnili několik šancí, což byla velká škoda. Ze začátku jsme se taky netrefili vícekrát, pak nám to tam napadalo, ale nakonec jsme zase museli dotahovat,“ říká s mírným úsměvem.

Dukla po zápase s Boleslaví zůstává jediným celkem, který ve skupině B ještě neinkasoval v oslabení branku. Boleslav na tom byla stejně, jenže to by nemohla inkasovat branku od Tobiase Chlubny. „Myslím si, že máme jedno z nejlepších oslabení. Máme tam hráče, kteří umí skvěle blokovat střely. Nám to naopak v přesilovce spadlo a jsme za to rádi. Doufám, že to bude pokračovat i dál a věříme, že nám to tam zas spadne.“ Do zápasu v Mladé Boleslavi se mladému útočníkovi #17 ještě v soutěži nepodařilo prosadit. V zápase se mu to povedlo hned dvakrát za sebou. „Mohl jsem srovnat na 5:5. Na konci mi to tam nějak přeskočilo hůl nebo nevím co se stalo. Chtěl jsem rychle dát gól, ale nepodařilo se. Pokusím se z toho ponaučit se a příště se zas pokusit pomoct klukům co nejvíce,“ nahlíží Chlubna na svoje branky.

Na přípravném turnaji ve Zlíně Tobiase Chlubnu podrazil jeden z hráčů. Skončilo to nataženými vazy v kotníku. To zabránilo Tobiasovi odehrát několik zápasů. A jak se mu po zranění hraje? „Ze začátku to bylo těžké. Můj první zápas byl proti Warrioru, tam jsem se ještě oťukával v přátelském utkání. Bylo to takové, že jsem šel párkrát na led a takhle jsme byli i s trenéry domluvení. Teď na začátku sezony jsem se do toho ještě lehce dostával, ale věřím že už to bude jen lepší,“ popisuje svůj návrat na led. Před sezonou odešel z jihlavského dorostu do Mladé Boleslavi útočník Matěj Vojáček. To zajisté muselo být pro nějaké hráče těžké. „Bral jsem ho jako soupeře. Jsme kamarádi, ale na ledě se bereme jako soupeři a myslím, že takhle to bral jak on, tak všichni ostatní. Chtěli jsme porazit je, oni nás,“ ukončuje rozhovor Tobias Chlubna.

Radost z druhého gólu v zápase byla očividná. Foto: Martin Voltr