Za Duklu si opět zahraje obránce Daniel Kolář, odchází útočník Joshua James Mácha

14.10.2022 / Tomáš Lysý

Jihlava opět hlásí změny v kádru. Z Litvínova se k týmu již připojil obránce Daniel Kolář, jenž barvy Dukly velmi dobře zná, strávil v nich totiž dvě sezony a vypracoval se až na zástupce kapitána. Po odchodu do Litvínova nastoupil za Jihlavu v uplynulé sezoně ke dvěma zápasům. Dukla může využít také olomouckého obránce Adama Rutara, který v Jihlavě loni odehrál deset zápasů a zapsal dvě asistence. Naopak kádr trenérů Ujčíka a Nekvasila opouští útočník Joshua James Mácha, který byl Olomoucí pro malé herní vytížení poslán do nedaleké Třebíče.

Daniel Kolář

Pražský rodák Daniel Kolář působil v chomutovské mládeži, hrál za dorost a juniory, ale šanci v dospělém týmu Pirátů nedostal. V seniorském hokeji sbíral zkušenosti v Bílině, Kadani, Klášterci, Berouně a Vrchlabí. V ročníku 2014/2015 zamířil do Havlíčkova Brodu, o rok později hrál druhou ligu v Hodoníně, odkud si ho zpět do první ligy vytáhl Prostějov. V kádru jestřábů působil tři celé sezony a vyzkoušel si i extraligu v Pardubicích. Před sezonou 2019/2020 se stal posilou Jihlavy, kde v druhém ročníku odehrál i devět zápasů za Litvínov. Kádr Chemiků poté posílil a odehrál za ně 29 zápasů (0+3). Letos naskočil jen ke třem extraligovým startům, proto pro něj bude návrat do známého prostředí vítanou volbou. V Jihlavě by měl působit měsíc a rozšíří tak bilanci 102 zápasů (11+14).

Daniel Kolář

Adam Rutar

Šumperský odchovanec se před pěti lety připojil k mládežnickým týmům Olomouce a v roce 2019 absolvoval mistrovství světa hráčů do 18 let. Již v dalším ročníku dostal příležitost v A-týmu Mory a seniorský hokej si krátce vyzkoušel i v Třebíči. Během ročníku 2020/2021 odehrál za Olomouc dalších 49 zápasů (1+1), v dalším roce přidal jedenáct duelů a také nastupoval v Jihlavě, kde se během deseti zápasů uvedl ve velmi dobrém světle (0+2). Letos nastřádal za Olomouc dvě asistence ve třech zápasech a Dukla by mohla jeho služeb využít v dalších zápasech.

Adam Rutar v derby proti Třebíči z loňské sezony.

Joshua James Mácha

Další odchovanec Šumperku, který v mládeži přešel do Olomouce, konkrétně v sezoně 2018/2019. S Rutarem se tak potkali v jednom týmu. Joshua James Mácha má také zkušenosti z mládežnických reprezentací, hrál na neoficiálním šampionátu hráčů do 17 let. V ročníku 2020/2021 si poprvé okusil extraligu za Olomouc a za Duklu odehrál 13 zápasů, přičemž během základní části měl dobrou bilanci (6 utkání, 3+2). Loni se mihl v Dukle, Šumperku i Olomouci, hlavní část sezony ale odehrál za její juniorku. Letos nastoupil v Jihlavě ke čtyřem utkáním, pro malé herní vytížení ho však Olomouc poslala do Třebíče
Joshi, děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v další kariéře i v osobním životě