Máme v kabině opravdu skvělou partu a od toho se to vše odvíjí, říká junior Daniel Pavelec

16.10.2022 / Natálie Poláčková

Páteční podvečer patřil v Olomouci juniorské extralize. Právě v Olomouci jihlavští junioři prakticky rozdrtili Moru 7:1. Dvěma góly k vítězství pomohl také Daniel Pavelec, který celý zápas hodnotí velice kladně.

Na ledě Olomouce šli do vedení domácí v přesilovce pouze 11 vteřin do konce první třetiny. Do té druhé však Dukla vstoupila velice aktivně a David Straka srovnal 51 vteřin po začátku. Po šesti minutách se prosadil také David Bulík. Další branky napadaly až ve třetí třetině, kdy Jihlava jasně rozhodla o vítězi zápasu. „Tak zápas bych hodnotil určitě kladně, přeci jenom se vyhrálo 7:1, ale od začátku to nebylo vůbec lehké. Po první třetině jsme prohrávali 0:1. V druhé třetině jsme se dostali do vedení 2:1. A ve třetí třetině se vše rozhodlo, když jsme zvýšili skóre na 7:1,“ říká o průběhu zápasu Daniel Pavelec. Po loňském zúžení soutěže jsou v extralize juniorů pouze top týmy ČR. Proto je zcela jasné, že každý tým má svoji kvalitu. „Myslím si, že nikdo v soutěži není vyloženě lehký soupeř. A to i díky minulému roku, kdy se udrželi jen ti nejlepší,“ nahlíží na soupeře mladý útočník.

V zápase proti Olomouci se jihlavskému forvardovi povedlo získat dva body za dvě branky. Na otázku ohledně důležitosti osobních výsledků má Pavelec jasnou odpověď. „Tak každého z nás těší osobní body, ale myslím si, že každý z naší kabiny je nastavený spíše na úspěch celého mužstva,“ usmívá se. Juniorský útočník #20 díky dvěma vsítěným brankám nebyl daleko od hattricku. Dělil ho od toho pouze kousek. „Hned ze začátku jsme dali gól, který se bohužel neuznal. Bylo to z před brankového prostoru, kde jsme společně s Jakubem Modlem doráželi puk a jeden z nás ho dostal za brankařova záda. Takže by bylo sporné, kdo by ho dal, ale jelikož se neuznal, tak jsme to ani neřešili a soustředili se dále na zápas.“

Letošní sezona je pro Daniela Pavelce úspěšná. Na svém kontě má již devět bodů a patří do nejlepší pětice v bodování jihlavského celku. Zajisté v tom může hrát roli souhra s jeho spoluhráči. „Troufnu si říct, že s Raušíkem (Adamem Raušem) si na ledě opravdu rozumíme. Když jsem hrál se Stráčou a Brošákem (Davidem Strakou a Josefem Brošem), tak jsme si také sedli,“ hlásí Daniel Pavelec o tom, s kým si nejvíce rozumí.

Velkou oporou jihlavské juniorky je zajisté brankářská jednička Filip Maláč. Ten předvádí skvělé výkony a v úspěšnosti gólmanů je na čtvrté pozici. Před ním už jsou jen gólmané Vítkovic a Dybal z Karlových Varů. „Tak určitě na většině našich vítězství má velkou zásluhu. Podává konstantně výborné výkony a můžeme se na něj spolehnout. O Malagem bych se nebál říct, že je jeden z nejlepších gólmanů naší soutěže,“ přidává názor také na brankářskou oporu juniorů Filipa Maláče.

Ať už člověk jihlavské juniory zná nebo ne, tak na první pohled zjistí, že jako parta jsou skvělí. Vzájemně se podporují a dokáží si ve všem pomoci. To se projevuje i na ledě, kde se jim v poslední době velice daří. O tom vypovídá také to, že jsou s 25 body na třetí příčce tabulky. „Začal bych asi tím, že máme v kabině opravdu skvělou partu a od toho se to vše odvíjí. Dá se říct, že máme docela starší a zkušenější mužstvo. Ale neřekl bych, že kvalitu mužstva určuje to, kolikrát v řadě jsme vyhráli,“ říká o svém týmu #20.

Radost Daniela Pavelce a jeho spoluhráčů po vsítěném gólu. Foto: Markéta Křížová.