Kapitán Josef Skořepa přišel podpořit nejmenší Dukláky na tréninku

23.10.2022 / Daniel Lhotský

Páteční trénink přípravky byl tentokrát zcela výjimečný. Tréninku se totiž zúčastnil i současný kapitán A-týmu Josef Skořepa, který přímo na ledě vedl tréninkové aktivity a na samotný závěr tréninku si i zahrál proti budoucím nadějím jihlavského hokeje. Hráči si tak z tohoto tréninku odnesli nejen skvělý zážitek, ale i motivaci do budoucí kariéry.

Přítomnost kapitána Dukly hodnotili pozitivně všichni přítomní. Hráči byli nadšení už když Josef Skořepa přicházel z kabiny na led, Skořepova přítomnost potěšila i rodiče, kteří trénink sledovali. Asistent trenéra přípravky Josef Kolda vnímal, že možnost trénovat s kapitánem A-týmu motivovala malé hráče k dobrým výkonům. „Určitě je to dobře, že přišel Pepa Skořepa. Jen je škoda, že se nehraje v Jihlavě, že ho nevidí v akci. Ale pro kluky je to pozitivní a snaží se. Vidí, že je tu kapitán Dukly, takže je to pro ně motivující, jsou snaživí. Dělali jsme takové základní věci ohledně bruslení, ale hráči jsou určitě rádi, že tady je a že si s ním mohou zahrát a zatrénovat,“ popisoval atmosféru na tréninku trenér nejmladších hráčů Dukly.

Josef Skořepa s hráči přípravky. Foto: Daniel Lhotský.

Také samotný Josef Skořepa viděl možnost malých hráčů zatrénovat si s hráčem A-týmu jako zajímavé zpestření a motivaci do práce. „Přišel za mnou Tomáš Vrábel (Sportovní manažer Dukly), jestli bych nechtěl jít s mladými kluky na led. Tohle se asi nikdy neodmítá, tak jsem klukům šel pomoci. Já jsem z toho byl víc vyjukaný, než mladí kluci. Pomáhal jsem jim, aby viděli, kam si správně najet. Bylo to takové hrací, takže to bylo dobré,“ říkal po tréninku Josef Skořepa. Měl i současný kapitán Dukly možnost zatrénovat si s profíky jako malý kluk? Sám si tím prý není jistý: „Bůh ví, já si toho už moc nepamatuji. Ale pokaždé, když přijde nějaký hráč z A-týmu k malým hráčům, tak je to pro ně takové zpestření a je to pro ně i zábavnější,“ dodal.

Na závěr tréninku si mladí hráči mohli zahrát proti Skořepovi. Foto: Daniel Lhotský.