Tomáš Čachotský stráví následující měsíc v extraligovém Motoru

25.10.2022 / Daniel Lhotský

Původně krátkodobá výpomoc se mění v delší spolupráci. Tomáš Čachotský, který nastoupil v Českých Budějovicích kvůli rozsáhlé marodce týmu, bude Motoru k dispozici ještě do 25.11. „Budějovice mají o Čagyho velký zájem a Tomáše extraligy láká, proto jsme hledali cestu, jak se dohodnout. Je to pro nás obrovské oslabení, na druhou stranu tu máme Jirku Fronka, se kterým jsme před sezonou nepočítali, jeho působení je však v dikci Litvínova,“ okomentoval aktuální situaci sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Tomáš Čachotský už v dresu Motoru letos odehrál 3 utkání, ve kterých sice nebodoval, stále však zvládá ve svých 40 letech tempo Extraligy a nastupuje dokonce v první lajně Českých Budějovic, ze kterých naopak Dukle pomáhá obránce Ondřej Kachyňa. Legendární útočník Dukly tak stále má na svém kontě 997 odehraných zápasu v červnenožlutém dresu a milníku 1000 zápasů se tak dočká nejprve v prosinci. Pro Duklu je to pochopitelně velká ztráta, zároveň se střídavými starty Čachotského se ale otevřela možnost pro juniory i případné posily. „Hráčskému doplnění se nebráníme, ale ne za každou cenu. Jen případně někým s víceletou perspektivou. I když máme dlouhodobě zraněné Filipa Semana a Tomáše Havránka, fit není ani Tobiáš Handl, chceme si v tuto chvíli pomoct z vlastních zdrojů,“ řekl Tomáš Vrábel ohledně případného doplnění kádru Dukly.

Stejně jako v minulých letech i tentokrát sáhla Dukla v případě výpadku některého z hráčů do vlastních zdrojů. Díky absenci Semana s Čachotským se blýskl Jonáš Jungwirth dvěma góly a asistencí v pondělním utkání proti Frýdku-Místku. Dobře si vedou i ostatní mladící. „Junioři hrají tak, že určitý prostor si v áčku zaslouží. Martin Matějíček odvádí stabilní výkony, v sezoně poprvé naskočili Marek Chvátal a Jonáš Jungwirth, kterému zápas proti Frýdku neskutečně sednul. Byla radost, s jakým sebevědomím a s jakou lehkostí zápas odehrál. Teď v tom jen pokračovat. O šanci v áčku si však říkají další vlčáci z dvacítky, jejich zapojení ale budeme řešit s citem. Jsou v rozjeté sezoně a mají před sebou ještě hromadu těžkých zápasů, které musí odfárat,“ pochvaloval si Vrábel výkonnost jihlavských nadějí.

Aktuální soupiska Dukly Jihlava

Brankáři: Adam Beran, Adam Černý (z juniorky), Filip Maláč (z juniorky), Jakub Neužil (střídavý start z Liberce), Adam Wolf
Obránci: Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček, Adam Dvořák, Filip Haman, Marek Chvátal (z juniorky), Miloslav Jáchym, Ondřej Kachyňa (střídavý start z Českých Budějovic), Fabien Kočí, Daniel Kolář (střídavý start z Litvínova), Lukáš Mareš (střídavý start z Olomouce), Martin Matějíček, Adam Rutar (střídavý start z Olomouce)
Útočníci: Petr Beránek, Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Tomáš Čachotský (do 25.11.2022 v Českých Budějovicích), Jiří Fronk (střídavý start z Litvínova), Tobiáš Handl, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek (dlouhodobé zranění), Miroslav Juda, Jonáš Jungwirth (z juniorky), Tomáš Křehlík, Matouš Menšík (střídavý start z Olomouce), Patrik Miškář, Hynek Peš (z juniorky), Radek Pořízek, Filip Seman (dlouhodobé zranění), Josef Skořepa, Otakar Šik.