Kevin Coufal hlásí návrat do juniorky Dukly

28.10.2022 / Natálie Poláčková

Po několika měsících strávených v juniorce Havlíčkova Brodu se talentovaný útočník Kevin Coufal vrací zpět do Dukly. V Brodě si v Lize juniorů připsal celkem 8 bodů (1+7) za 11 zápasů, díky čemuž patřil mezi opory týmu. V juniorce byl měl zaplnit prázdné místo po odchodu Jonáše Jungwirtha do A-týmu. Přejeme hodně štěstí a co nejvíce bodů!

Určitě jsem se ponaučil, hlásí Kevin Coufal

Do Havlíčkova Brodu pod zkušeného trenéra Adama byl mladý útočník poslán především kvůli nespokojenosti vedení s jeho přístupem k určitým věcem a nějakému tomu prohřešku proti pravidlům týmu. „Přesun do Brodu jsem vnímal jako trest, ale pak už jsem to bral tak, jak to je,“ říká svůj názor na poslání do Brodu. „Dalo mi to hodně, určitě jsem se z toho ponaučil.“

V kanadském bodování týmu byl Kevin Coufal druhým nejlepším hráčem. S osmi body (1+7) tak zajisté patřil k tahounům týmu. „Jako lídr týmu jsem se necítil. Hrál jsem, jak nejlíp jsem mohl a je jedno jestli v Brodě, Jihlavě nebo ve Spartě. Snažil jsem se klukům v Brodě pomoct, jak nejvíce jsem mohl,“ říká o svém bývalém týmu v Lize juniorů.

Vzhledem k tomu, že šly z Havlíčkova Brodu na talentovaného útočníka dobré odezvy, tak se vedení rozhodlo ho po několika měsících povolat zpět do Dukly. Zde nastoupí do juniorky, kde se může těšit na pár bývalých spoluhráčů z dorostu. Doufejme, že by to mohlo znamenat co největší bodové zisky. „S mým návratem se cítím líp a forma, ta se uvidí v zápasech,“ komentuje návrat do sestavy juniorky Jihlavy.

Kevin Coufal v Lize juniorů proti Havířovu. Foto: Martin Voltr

Michal Broš: Na Kevina šly z Havlíčkova Brodu pozitivní reference

V juniorce by mohl Kevin Coufal hrát velkou roli. Po přesunu nejproduktivnějšího hráče, Jonáše Jungwirtha, do A-týmu by ho alespoň částečně mohl nahradit. „Čekám od něj, že doplní místo po Jonáši Jungwirthovi, který je s A-týmem. Jsou to podobné typy, praváci, geniální hokejisti s velkým citem pro hru. Na druhou stranu oba s velkým potenciálem pro zlepšení taky obranné hry,“ říká o návratu Coufala do juniorky její hlavní trenér.

Několik měsíců strávených v Havlíčkově Brodě mohlo mít pro Coufala přísun v mnoha věcech a tak se mohl zlepšovat. Trenér juniorů Michal Broš má stejný názor. „Každý se může zlepšovat každý den, pokud k věcem správně přistoupí. Na Kevina šly z HB pozitivní reference, spoléháme na to, že bude v určitých aspektech hry vyzrálejší, než když do HB odcházel.“

Na otázku, kdy nastoupí mladý útočník do zápasu má trenér jasnou odpověď. „Do utkání půjde hned. Absolvuje s týmem tři tréninky, základní playbookové věci spolu probíráme každý den, takže nemáme strach, že by nevěděl, co se po něm chce, nebo že by měla nesehranost hrát nějakou výraznější roli,“ ukazuje šanci Coufala na hraní již v pátečním zápase.

Tady má dveře otevřené, říká Tomáš Vrábel

Sportovní manažer Dukly má ohledně návratu Kevina Coufala názor jasný. „Kevina jsme do Brodu poslali, protože jsme nebyli spokojení s jeho přístupem na ledě i mimo led. Měl nějaké prohřešky. Brod ho ze začátku nechtěl, ale jsem rád, že se podařilo trenéra Adama přesvědčit, aby Kevina vzal pod křídla. Trenér Adam je přísný a dbá na disciplínu, a to je přesně to, co Kevin potřeboval. Trenérovi bych chtěl poděkovat, jak s Kevinem pracoval. Po těch několika měsících, co tam byl, tak na něj šla chvála a ukázal, že se chce vrátit do Dukly. Tady má dveře otevřené. Pevně věřím, že se vrátil Kevin, který je stále šikovný a má hokejové myšlení a zároveň Kevin, který bude pracovat pro celý tým, bude poctivý do defensivy, bude blokovat střely a nebude zbytečně faulovat, aby jeho spoluhráči nemuseli bránit jeho vyloučení a blokovat střely,“ říká o návratu mladého útočníka z juniorky Havlíčkova Brodu Tomáš Vrábel.