Otakar Šik vypomůže Karlovým Varům, svému mateřskému týmu

28.10.2022 / Tomáš Lysý

Jihlavský útočník Otakar Šik chytil v první čtvrtině Chance ligy přímo skvělou formu. V šestnácti zápasech získal patnáct bodů za devět branek a šest asistencí, což z něj dělá nejproduktivnějšího hráče i nejlepšího střelce Dukly. Nyní vypomůže Karlovým Varům, svému mateřskému týmu, za které ještě v uplynulé sezoně hrál. Nastoupit by měl zatím v dnešnímu utkání Energie na ledě Karlových Varů.

„Karlovy Vary jsou Otovým mateřským klubem a požádaly nás o krátkou výpomoc. Vzhledem k tomu, že “Šína“ v Dukle funguje, boduje tu a pomáhá týmu tak, jak pomáhá, jsme mu v extraligovém startu, který se zápasového programu Dukly nedotkne, nechtěli bránit,“ říká sportovní manažer klubu Tomáš Vrábel.

Otakar Šik patřil k oporám mládežnických týmů Karlových Varů a reprezentoval od kategorie U-17 až po dvacítku. První zápasy za Energii odehrál v sezoně 2017/2018, kdy týmu v baráži pomohl třemi body k návratu zpět do extraligy. Další dvě sezony získával zkušenosti zejména v Litoměřicích, ale za Karlovy Vary i tak nastoupil k dvaadvaceti extraligovým zápasům a zahrál si i na juniorském šampionátu. Předminulou sezonu odehrál hlavně v Sokolově, loni také a v polovině prosince byla dohodnuta jeho výměna do Komety Brno. Hokejista se sedmdesáti starty v extralize (8+6) letos v Dukle září, má průměr téměř bodu na zápas.

Aktuální soupiska Dukly Jihlava

Brankáři: Adam Beran, Adam Černý (z juniorky), Filip Maláč (z juniorky), Jakub Neužil (střídavý start z Liberce), Adam Wolf
Obránci: Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček, Adam Dvořák, Filip Haman, Marek Chvátal (z juniorky), Miloslav Jáchym, Ondřej Kachyňa (střídavý start z Českých Budějovic), Fabien Kočí, Daniel Kolář (střídavý start z Litvínova), Lukáš Mareš (střídavý start z Olomouce), Martin Matějíček, Adam Rutar (střídavý start z Olomouce)
Útočníci: Petr Beránek, Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Tomáš Čachotský (do 25.11.2022 v Českých Budějovicích), Jiří Fronk (střídavý start z Litvínova), Tobiáš Handl, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek (dlouhodobé zranění), Miroslav Juda, Jonáš Jungwirth (z juniorky), Tomáš Křehlík, Matouš Menšík (střídavý start z Olomouce), Patrik Miškář, Hynek Peš (z juniorky), Radek Pořízek, Filip Seman (dlouhodobé zranění), Josef Skořepa, Otakar Šik (výpomoc v Karlových Varech).