Duklu “naoplátku” podpořili klienti Domova Jeřabina

07.11.2022 / Tisková zpráva

V srpnu hráči Jihlavy navštívili v denním stacionáři klienty Jeřabiny a nyní si role vyměnili. Duklu v souboji s Prostějovem hlasivkami podpořila početná skupina fanoušků z Domova. Vítězství domácích sice sportovní utkání nepřineslo, ale lidství a přátelství triumfovalo na plné čáře.

Uživatelé sociálních služeb z Jeřabiny jsou velcí sportovní fanoušci, ale Dukle drželi palce většinou “nadálku”. Jen výjimečně ji navštívili i v Jihlavě při zápasech v CZ LOKO Aréně. Nucené stěhování do Pelhřimova přijali proto s radostí a zápas s Jestřáby nebyl rozhodně poslední, který viděli v tomto ročníku na vlastní oči. Dle vlastních slov si nesmírně užili možnost si po skončení zápasu popovídat s Adamem Dvořákem, který se stal jejich oblíbencem, poté co se při návštěvě v Domově ukázal jako zdatný grafik a hráč Stiga hokeje.

Klienti domova Jeřabina podpořili Duklu přímo na stadionu. Foto zdroj: Domov Jeřabina Pelhřimov.

Aleš Urban z domova Jeřabina na svém facebookovém profilu situaci komentoval slovy: “Neskutečný zážitek, když klienti křičí z plných plic a snaží se podpořit sportovce na ledě. Kdyby mohli, tak na tom ledě jsou s nimi. A návštěva hráče po zápase? Třešnička celého zápasu.”

Spokojený byl i obránce Adam Dvořák: "Jsme rádi za všechny fanoušky, kteří za námi přijdou. Neustálé cestování je náročné a kdokoliv nás fyzicky podpoří, je vítán. V tomto případě se navíc jedná a fanoušky nesmírně srdečné a otevřené, což si moc užíváme.”

Díky všem z Domova Jeřabina za podporu a těšíme se na další setkání.

Adam Dvořák se po zápase fotil s fanoušky z Domova Jeřabina. Foto zdroj: Domov Jeřabina Pelhřimov.

Klienti stacionáře měli po zápase jedinečnou možnost popovídat si s hráčem Dukly. Foto zdroj: Domov Jeřabina Pelhřimov.

S klienty stacionáře si přišla popovídat i výkonná ředitelka klubu Tereza Ščerbanová. Foto zdroj: Domov Jeřabina Pelhřimov.