Dukla pomáhá. Hráči A-týmu a junioři opět darovali plasmu u partnera Cara Plasma

08.11.2022 / Tomáš Lysý

V dobrých věcech se má pokračovat, proto Dukla v rámci projektu Dukla pomáhá znovu darovala krevní plasmu. Stejně jako v předešlých letech, také loni proběhlo dárcovství v jihlavské pobočce Cara Plasmy, což je jeden z významných klubových partnerů. Plasmu darovali nejdříve hráči A-týmu Tomáš Křehlík, Miroslav Juda a Richard Cachnín, odpoledne pak přišla řada na hráče z výborně hrající juniorky, kteří samozřejmě jsou starší osmnácti let. Dobrou věc tak podpořili i mladé naděje Šimon Báťa, Lukáš Číhal, Jan Ludvík a Štěpán Šabatka. Pomoct odběrem krevní plasmy ale můžete i vy!

Pondělní dopoledne, dobrá nálada po vydřené výhře nad Vsetínem, nastávající reprezentační přestávka. Ideální doba, kdy darovat krevní plasmu. Hráči a vedení Dukly darovali krevní plasmu již v minulosti, konkrétně v listopadu 2021 - více zde, týž rok v červnu (tady), a během léta 2020 dvě různé skupiny hráčů (více zde a zde). U posledních dvou odběrů nechyběli útočníci Richard Cachnín s Miroslavem Judou, které tentokrát doplnil nováček Tomáš Křehlík. Všichni se na odběr dostavili v rámci projektu #duklapomaha, ale také během volna, který má A-tým při reprezentační přestávce do středy.

To ale nebylo vše. Odpoledne přišli dobrou věc podpořit i mladé naděje z juniorského týmu Dukly, který patří svými výkony k největšímu překvapení celé DHL extraligy juniorů. Z celku, který je aktuálně na výtečném druhém místě tabulky, darovali plasmu také jihlavští odchovanci Šimon Báťa, Lukáš Číhal, Štěpán Šabatka a také Jan Ludvík, který do Dukly přišel ze švédského IFK Täbry a předtím hrával ve Spartě.

Děkujeme všem hráčům, že se zapojili do projektu Dukla pomáhá a jisté je, že Dukla bude v dobré věci pokračovat. Do dalšího darování potřebné krevní plasmy se zapojí při vhodném termínu. Kdykoliv ale můžete tuto cennou tekutinu darovat i vy. Jak? To se dozvíte přímo ze stránek Cara Plasma – Základní podmínky odběru.)

#duklapomaha

Pravidelný dárce krevní plasmy, útočník A-týmu Dukly Richard Cachnín

Útočník A-týmu Dukly Tomáš Křehlík

Junioři Dukly na odběru. Zleva Jan Ludvík, Štěpán Šabatka a Šimon Báťa

Útočník juniorů Šimon Báťa

Obránce juniorů Jan Ludvík

Obránce Štěpán Šabatka (v popředí) a Šimon Báťa při odběru

Junioři během dárcovství – zleva Jan Ludvík, Lukáš Číhal, zaměstnanci Cara Plasma Jihlava, Štěpán Šabatka a Šimon Báťa. Foto: Tereza Ščerbanová (7x)