Další rozšíření kádru Dukly. Jihlavě vypomůže Marek Tecl

23.11.2022 / Tomáš Kalas

Dukla hlásí další změnu v kádru. Po dohodě s druholigovým Havlíčkovým Brodem bude na střídavé starty nastupovat za jihlavský celek útočník Marek Tecl, který je odchovancem brodského hokeje. Jihlavě by měl pomoci již ve středečním zápase v Kolíně.
Foto: Luboš Vácha, BK Havlíčkův Brod

Po Richardu Cachnínovi je tak Tecl druhým hráčem v nedávné historii, který přijde do A-týmu Dukly jakožto hokejista s výraznou mládežnickou stopou v Rebelu. 22letý útočník je i odchovancem Havlíčkova Brodu a patřil vždy k tahounům v dané kategorii. V sezoně 2017/18 například v dresu staršího dorostu měl za 45 duelů parádní bilanci 41+35, ve stejném ročníku naskočil ve dvou duelech i do druhé ligy. Jeho povedené výkony neušly pozornosti jiných týmů a po dalším úspěšném ročníku 2018/19 se stěhoval do Hradce Králové pod Bílou věž.

I tam se rozhodně neztratil. Juniorce 21 kanadskými body tehdy pomohl k zisku Poháru DHL, navíc se dočkal i ve druhé lize, když opět v dresu Havlíčkova Brodu vstřelil během šesti utkání tři branky. Po misi v Hradci se navíc vrátil zpět na Vysočinu a v současnosti je s osmi góly třetí nejlepší střelec Bruslařů.

„Využíváme dlouhodobé spolupráce s Havlíčkovým Brodem. Marek Tecl si svými výkony řekl o šanci v Chance lize v Dukle. Je to kluk z region, kterému chceme dát příležitost," okomentoval nejnovější posilu Dukly sportovní manažer Tomáš Vrábel.

22letý útočník patří k tahounům Havlíčkova Brodu ve druhé lize. Dostane se do stejné role i v Jihlavě? Foto: Luboš Vácha