Dukla rozdala plyšáky od fanoušků, velká částka putuje dětem do Klokánku

30.11.2022 / Tisková zpráva

V rámci Charitativního týdne Chance ligy a zápasu s Třebíčí jste zasypali led hromadou plyšáků. Více jak patnáct pytlů hraček rozdělila Dukla Jihlava mezi nemocnice v Pelhřimově, Jihlavě, Třebíči a také v Havlíčkově Brodě. Na konto Klokánku pak putuje částka za vydražené předměty v charitativní aukci. Všichni obdarovaní si vaší vstřícnosti váží a děkují za ni.

Po krasobruslařské show desetileté Betty návštěvníci naházeli přinesené plyšáky na pelhřimovský led. V sobotu 20. listopadu jste tak zadělali na radost a nadšení mnoha dětských pacientů. „Podobný způsob výběru hraček jsme zvolili poprvé a z výsledku jsme nadšení. Nevěděli jsme, jestli přiletí dva plyšáci, nebo jestli sesbíráme jeden pytel. Toto nikdo nečekal, “ líčí nadšený marketingový šéf Dukly Jihlava a organizátor akce Pavel Falta. Do nemocnice v Třebíči odvezli pytle s hračkami přímo fanoušci Horácké Slávie. Do Pelhřimova a Jihlavy je přinesli v úterý 29. listopadu osobně Tomáš Havránek a Otakar Šik hráči Dukly, které doprovodil sportovní manažer Tomáš Vrábel. „Vzhledem k velkému množství jsme oslovili i Nemocnici Havlíčkův Brod a její tisková mluvčí Petra Černo si vyzvedla dva pytle přímo v sídle Dukly, “ komentuje dění kolem sbírky jednatel Bedřich Ščerban, který společně s Broďáky Richardem Cachnínem a Adamem Dvořákem hračky předával. Speciální velký dík si zaslouží zaměstnanci společnosti Motorpal a.s. , kteří mezi sebou vybrali další tři velké pytle a obohatili tak výtěžek akce. Skvělými pomocníky byly i členky oddílu krasobruslení HC lední medvědi Pelhřimov, které hračky na ledě sbíraly, třídily a hromadu plyšáků přinesly.

V rámci charitativního týdne se dále dražily hokejové suvenýry z klubů napříč celou Chance ligou. Do aukce Dukla přispěla hraným dresem a hokejkou, oba předměty se podařilo úspěšně vydražit. Celkový výtěžek 51 050 Kč obdrží Fond ohrožených dětí Klokánek. Na dobrou věc se rozhodla přispět také společnost Chance, která za každého fanouška, který během charitativního týdne navštívil zápas ligy, věnovala 1 korunu na dobrou věc. Celkem 23 352 Kč by mělo putovat na transparentní účet hokejisty Martina Petruse, který trpí nemocí podobnou ALS.

Všem zúčastněným DĚKUJEME!

Dukla osobně předala plyšáky do nemocnice v Jihlavě.

Tomáš Vrábel, Otakar Šik a Tomáš Havránek předávali plyšáky také v nemocnici Pelhřimov.

Plyšáky pro nemocnici v Třebíči odvezli do svého města fanoušci Horácké Slavie přímo po derby.

Nemocnici Havlíčkův Brod předávali plyšáky Adam Dvořák a Richard Cachnín, oba spojeni s havlíčkobrodským hokejem.