Využili jsme přesilovky a šli jsme od toho, směje se Tomáš Harkabus

01.12.2022 / Tomáš Lysý

Po třech porážkách konečně tříbodová výhra i díky využitým přesilovým hrám. Tak by se dal charakterizovat zápas v Chrudimi, kde Dukla na začátku třetí třetiny proti B-týmu Pardubic ztratila dvoubrankové vedení, přesto však vyhrála. „Bylo na nás cítit, že jsme nesví, ale do zápasu jsme šli s tím, že ho vyhrajeme za každou cenu, ať to bude vypadat, jak to bude vypadat. Že ho urveme klidně silou a jsme rádi, že se to povedlo,“ povídá útočník Tomáš Harkabus, který vstřelil vítězný gól na 3:2 a u čtvrtého asistoval.

Jak se neslo během vítězného ryku v kabině: KONEČNĚ. Přesně tohle slovo definuje výhru, kterou Dukla po třech porážkách moc potřebovala. Navíc k ní došla hodně cennou cestou, když na začátku třetí třetiny využil záložní tým Pardubic dvě přesilové hry a srovnal na 2:2. „Máme suprový tým, jen se nám teď nějak nedařilo. Potřebovali jsme se zvednout výhrou, jako je tato a je cennější, že jsme jí ve třetí třetině takhle ubojovali,“ oceňuje tříbodový zvrat Tomáš Harkabus, který vstřelil vítězný gól na 3:2. Sice již krátce po vypršení přesilové hry, ale hráč soupeře se nestihl ke své brance z trestné lavice vrátit. Při popisu vítězné trefy chválí spoluhráče Daniela Koláře a Tomáše Chlubnu. „Kolda s Chlupem sehráli akci dobře na mne. Snažil jsem se najít prostor, kde bych měl být. Chlup mi nahrál přes osu, snažil jsem se puk trefit a naštěstí tam padl,“ říká „Harky“.

Nedlouho poté přidala Dukla pojistku v další přesilovce, kdy se trefil Josef Skořepa. „Všechno parádně vymyslel Kolda, napřáhl od modré, trefil mne do kolena, Pepovi se puk odrazil do prázdné a šli jsme od toho. Kdyby to takhle fungovalo pořád, nezlobili bychom se,“ směje se jihlavský útočník, který má na kontě v sezoně již devět branek. V kabině si pak se spoluhráči hodně zařval. „Tři zápasy jsme nevyhráli, tak je jasné, že jsme si zařvali. Doufám, že to z nás trošku spadne, budeme hrát dobrý hokej a vyhrávat,“ přeje si Tomáš Harkabus, který má slova chvály pro dobrou padesátku jihlavských fanoušků, jenž do Chrudimi dorazila. „Fanouškům, co tady byli, bych chtěl poděkovat. Suprově fandili, dorazilo jich dost a za to jim opravdu děkujeme.“

Tomáš Harkabus po vítězství v Chrudimi nad Pardubicemi B

Autor videa: Tomáš Lysý

Tomáš Harkabus po vítězství v Chrudimi nad Pardubicemi B

Autor videa: HokejkaTV