4:3p
(1:2, 0:1, 2:0 - 1:0)

Junioři otočili špatně se vyvíjející zápas proti Zlínu do dvou bodů!

03.12.2022 / Tomáš Lysý

Junioři Dukly nastoupili k dalšímu utkání proti Zlínu a od začátku dotahovali. Na rychlé vedení Beranů sice ihned odpověděl Lukáš Číhal, jenže ve třinácté minutě Ševci znovu vedli. Další branka padla až na konci druhé části, kdy zlínští junioři navýšili vedení. Jihlava se ale nevzdala. Na začátku třetí části dorazil Andrej Klapica sám svou střelu do branky a osm minut před koncem srovnal Daniel Pavelec. Prodloužení se hrálo jen 52 sekund, protože hned po buly projel bek Marek Chvátal přes celé kluziště a zavěsil nad lapačku gólmana - 4:3 po prodloužení.
03.12.2022 14:00, DHL Extraliga juniorů - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Vovsík (C), Chvátal, Šabatka, Číhal, Matějíček, Tomšík, Vandas – Kravec (A), Jungwirth, Broš, Klapica, Pavelec, Kudrna, Coufal, Rauš (A), Báťa, Peš, Modl, Sojka
4

Berani Zlín

Synek – Hamrla, Burian, Zavřel, Nábělek (C), Špaňhel, Velikovský, Šišák – Chludil (A), Pilát, Sadovikov, Babenko, Marek, Heš (A), Kaláč, Matúšů, Tomek, Laciga, Babulík, Čechmánek
3
Branky a nahrávky: 7. Číhal (Kudrna, Jungwirth), 44. Klapica (Kudrna, Kravec), 53. Pavelec (Čihal, Matějíček), 61. Chvátal (Jungwirth, Báťa) – 6. Laciga (Tomek, Zavřel), 13. Čechmánek (Babenko, Kaláč), 39. Heš (Laciga). Rozhodčí: Čuňočka, Bernat – Rampír, Hájková. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 138. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3.

Průběh utkání

Další zápas v Moravských Budějovicích nezačal pro „domácí“ Duklu příliš dobře. Již na konci páté minuty se totiž trefil Adam Laciga, jenže zlínské vedení dlouho netrvalo. Za dalších 44 sekund totiž vyrovnal produktivní jihlavský obránce Lukáš Číhal, který zaznamenal již sedmou trefu v sezoně. Do kabin však šli spokojenější hráči Beranů. Ve třinácté minutě totiž Jakub Čechmánek završil souhru s Babenkem a Kaláčem - 1:2.

Ve druhé třetině přišly na řadu i tresty, jelikož v první dvacetiminutovce nešel za katr nikdo. Jihlavští nejprve šanci na vyrovnání při vyloučení Chludila nevyužili, po polovině zápasu nebyla v přesilové hře úspěšná ani zlínská letka. Nemuselo jí to ale vůbec vadit. V čase 38:47 totiž navýšili vedení Zlína Lukáš Heš a do třetí třetiny šli Berani s náskokem dvou branek - 1:3. Bylo tak otázkou, zda hosté dokáží zápas dovést do vítězného konce nebo se Jihlava ještě vzchopí.

Platila druhá varianta, jelikož již ve 44. minutě Andrej Klapica dostal puk na modrou. Jeho střelu ještě Synek vyrazil, ale slovenský forvard si dojel k dorážce a vyrovnal. Zlín se poté dlouho držel, ale necelých osm minut před koncem kapituloval a znovu po nedůrazu v obraně. Pětice hostí nedobře střídala, čehož využil Daniel Pavelec průnikem do otevřené obrany a zakončením nad lapačku - 3:3. Do konce základní hrací doby už branka nepadla. Jihlava početní výhodu nevyužila a v poslední minutě se vyznamenal Maláč, když vyrazil střelu Chludila od modré i velkou šanci Čechmánka při dorážce.

Prodloužení trvalo sotva minutu. Ačkoliv Dukla zahrála na zakázané uvolnění a vhazovalo se před její brankou, přesto dala gól. Báťa vyhrál buly, Jungwirth přiťukl puk na kruhu u své branky pro Marka Chvátala a jihlavský bek přejel po pravé straně celé kluziště, načež zakončil střelou z kruhu přesně nad lapačku gólmana - 4:3 po prodloužení.