Výsledek i hra byla špatná, fanouškům se omlouváme, říká obránce David Vala

30.12.2022 / Tomáš Lysý

Dukle se závěr roku nepodařil. V posledních třech zápasech zapsala nula bodů, když postupně těsně podlehla v Prostějově a doma se Vsetínem a naposled prohrála 0:5 s Litoměřicemi. Nebylo se čemu divit, že po takové porážce nebyli hráči moc výřeční. „Za prvé se omlouvám fanouškům, protože výsledek i hra od nás byla špatná. Akorát ve druhé třetině jsme měli navrch. Bohužel to nevyšlo a musíme začít pracovat od začátku, Doufám, že v novém roce se vše zlepší a začne se dařit,“ povídá obránce David Vala, jenž bude v Dukle pokračovat i nadále.

Po první třetině prohrávali jihlavští hokejisté 0:2, když inkasovali již v osmé minutě a poté v šestnácté nezvládli oslabení. Hra nebyla příliš dobrá, ale ve druhé části se jihlavský herní obraz zlepšil. „Šance jsme měli, bohužel naše produktivita byla mizerná. Věřím, že se to zlomí a že góly začneme dávat,“ povídá David Vala, který již v Chance lize během kariéry nastupoval. Hrál v domovském Havlíčkově Brodě, Ústí nad Labem nebo Prostějově, ale v této sezoně opět hrál v Kotlině a také v Táboře. „Rozdíl mezi druhou ligou a první je určitě v rychlosti. Vše je o systému, který musíte dodržovat. Hráči jsou v soutěži natolik zkušení, že svou šanci promění,“ vypočítává rozdíly.

Nyní čeká tým novoroční pauza, Chance liga se rozjede až ve středu 4. ledna, kdy Dukla doma nastoupí proti Sokolovu s nutností opět získat body. Hráči tedy budou mít od hokeje trošku odpočinku a David Vala vyjede mezi kopečky. „Silvestr budu trávit s přítelkyní a asi na jeden den vyjdeme na hory na nějakou tůru. Fanouškům a Jihlavě přeju do nového roku štěstí a zdraví, aby se nám příští rok začalo dařit a ať je to jiné, než nyní,“ vyslovuje přání a celá redakce se připojuje!

David Vala po porážce 0:5 s Litoměřicemi

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava 5:0

Autor videa: HokejkaTV