David Vala vybojoval v Dukle víceletou smlouvu

03.01.2023 / Daniel Lhotský

Dukla od ledna přivítala novou posilu ve svém kádru. Obránce David Vala, který původně nastupoval jako záskok za zraněné hráče, zaujal trenéry a vedení klubu natolik, že v Dukle získal víceletou smlouvu a v následujících sezonách by měl nastupovat právě v červenožlutém dresu.

David Vala už své pokračování částečně prozradil v ohlasech po posledním ligovém utkání v Litoměřicích: „S panem Vrábelem jsme se domluvili, že bych tady měl pokračovat, a podepsali jsme smlouvu. Jsem za to velmi rád, že tady mohu zůstat a bojovat za Jihlavu.“ Od ledna se Vala stal definitivně hráčem Dukly. Podle sportovního manažera Dukly Tomáše Vrábela je důležité, že do klubu přichází další hráč z regionu. „U Davida je krásně vidět, jak je hráčská kariéra vrtkavá. Před sezonou jsme ho s trenéry řešili, že je to kluk z regionu, který chce dostat šanci. Nedostal ji. Nyní kdy za nás naskočil s lepil díru v sestavě, hodně zaujal. Pořád stavíme na tom, aby jádro hráčů v Dukle bylo z regionu, nebo aby v Dukle dlouhodobě působili, “ komentoval podpis smlouvy.

David Vala velkou část své kariery v druhé lize v Havlíčkově Brodě, ještě jako junior odehrál také jednu sezonu v juniorském týmu Dukly. Od sezony 2020/21 pravidelně začal hrát Chance ligu v dresu Ústí nad Labem, o rok později se přesunul do Prostějova. Letošní sezonu začínal opět o soutěž níže, získal místo v kádru ambiciózního Tábora. Po krátkém působení doma v Havlíčkově Brodě se přesunul právě do Dukly, za kterou už naskočil do pěti zápasů během této sezony.