Hráči ročníku 2013 ovládli vánoční turnaj v Chomutově

08.01.2023 / Jan Lorenc

Hráči ročníku 2013 se zúčastnili velmi kvalitně obsazeného vánočního turnaje v Chomutově. Pozvánka na turnaj vedle takových soupeřů jako Liberec, Litvínov, Sparta, Karlovy Vary, Hradec Králové a domácí Chomutov dávala předvěst těžkých utkání. Zápasy se hrály na 2 x 20 minut, přičemž každá třetina se bodovala zvlášť.

Dukla utkání ve skupině odstartovala vítězným soubojem s Libercem a po hodinové pauze čekala na kluky opravdová dřina, kdy los byl neúprosný a Dukláci museli odehrát 4 hned po sobě jdoucí utkání.

Ve skupině zdolali ještě Litvínov a domácí Chomutov (modrý tým). O vítězi skupiny tak nebylo pochyb a díky tomuto vítězství se probojovali mezi nejlepší čtyřku.

Zde je čekali zápasy s prvním a druhým týmem druhé skupiny. Utkání s Hradcem Králové bylo velmi vyrovnané a Dukláci museli dotahovat dvoubrankové manko a nakonec o vítězství Dukly rozhodly samostatné nájezdy.

Poslední utkání proti Karlovým Varům malý Dukláci zvládli na jedničku a tak se mohli radovat z celkového vítězství na turnaji. Následně byl pak ještě oceněn Timon Urban nejlepším hráčem svého týmu.

Hráči zaslouží obrovskou pochvalu za to jak v turnaji pracovali a jak tento fyzicky velmi náročný turnaj zvládli.

Výsledky Dukly ve skupině:
Dukla - Bílí Tygři Liberec 5:2, 6:2
Dukla - Piráti Chomutov 7:1, 7:1
Dukla - Litvínov 5:2, 16:4
Finálová skupina:
Dukla - Hradec Králové 4:3, 7:6 sn
Dukla - Karlovy Vary 17:5, 10:3

Sestava Dukly Jihlava:
Bourek - Drdla, Havel, Duben, Kodýtek, Lorenc, Paška, Kohn, Tomáš, Urban