Duklu posílí útočník Erik Meluzín, na střídavé starty může nově využít i Matěje Tomana

17.01.2023 / Daniel Lhotský

Dukla Jihlava reaguje na silnou marodku a přivedla do svého kádru dvě nová jména. Od rivala z Třebíče přichází talentovaný útočník Erik Meluzín, který je od dnešního dne klubu plně k dispozici. Dukla si dále vyjednala možnost střídavého startu u Matěje Tomana z Českých Budějovic. „Je jen na trenérech, kdy ho využijí. Matěj není příliš vytížený v extralize a zápasy se nekryjí,“ říká ke střídavému startu sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Erik Meluzín

Meluzín je odchovancem Komety Brno. Během mládežnických let stihl i dvě sezony ve finských mládežnických soutěžích v dresu Lukko. Minulou sezonu dostal příležitost i v Extralize právě v dresu Komety. Letos nastupoval zatím jen za Třebíč, kde ve 34 zápasech posbíral sedm bodů za tři góly a čtyři asistence. „Od Erika si slibujeme nasazení, pohyb, důraz a přímočarý hokej. Máme opční právo smlouvu prodloužit i na další sezonu. Stejně jsme ho měli v širším hledáčku na příští sezonu, teď si o smlouvu může říct nasazením a přístupem,” popisoval očekávání od nové posily Tomáš Vrábel.

Erik Meluzín v souboji s Otakarem Šikem během derby v Pelhřimově. Po doléčení Šikova zranění nastoupí už společně v jednom týmu. Foto: Natálie Egartová

Matěj Toman

Toman podobně jako Meluzín strávil většinu mládežnické kariéry v jednom klubu. Z Českých Budějovic se v juniorském věku přesunul do kanadské WHL, kde strávil dvě sezony v řadě. Z Kanady se poté vrátil zpět do Motoru, kde hraje dodnes. V letošní sezoně nastoupil do všech extraligových zápasů Českých Budějovic. Během nich ovšem výraznou roli v týmu nedostal, většinou se pohyboval ve třetí, později až ve čtvrté lajně. Z 37 zápasů tak zatím vytěžil pouhé tři body za jeden gól a dvě asistence.