Snad Dukle tahle výhra pomůže v dalším průběhu sezony a vše se otočí, přeje si Tomáš Čachotský

26.01.2023 / Tomáš Lysý

Jeden z nejlepších zápasů sezony, navíc při oslavě 1000. zápasu Tomáše Čachotského, který odehrál v minulém utkání. Kanonádu, jenž se nakonec zastavila na skóre 7:1, načal na konci první třetiny právě „Čagy“. Zkušený forvard byl rád, že před svým opětovným odchodem do Českých Budějovic, kde se vypracoval v oporu týmu, pomohl Dukle k jisté výhře. „Konečně se nám povedlo vyhrát a nemuseli jsme zápas dotahovat. Napadaly nám tam i góly a na mančaftu bylo vidět, že se pak uklidnil. Začal si více věřit s pukem a to bylo přesně to, co jsme v naší situaci potřebovali,“ hlásí legendární útočník. Tome, díky a hodně štěstí v extralize v Motoru!

Přitom do úvodního gólu zápasu měl největší šanci Frýdek-Místek, jenže Adam Beran měl ve své brance dobře postavenou tyč. V 18. minutě přišla první radost Dukly, z poměrně nenápadné situace. „Zkusil jsem vystřelit od modré čáry a Pepa odvedl před brankou super práci. Clonil před gólmanem, který nic neviděl a puk prolétl do sítě,“ chválí Tomáš Čachotský svého dlouholetého spoluhráče. Druhá třetina pak byla jedna z nejlepších momentů v dosavadní jihlavské sezoně. Dukla v ní vstřelila čtyři branky, z toho dvě v přesilovce. „Konečně zápas, kdy nám tam napadaly góly a mančaft nemusel hrát pod presem. Mohli jsme si zápas víceméně užít. Doufám, že tahle výhra Dukle pomůže v dalším průběhu soutěže a ta se pomalu začne otáčet tak, aby se udělala dobrá sezona,“ přeje si oblíbenec jihlavských fanoušků, který nyní míří do Motoru výměnou za Václava Karabáčka, jenž se při výhře 7:1 také gólově prosadil.

Řeč samozřejmě došla i na 1000. zápas za Duklu, který Tomáš Čachotský odehrál v minulém kole v Porubě. Výhra nad Frýdkem-Místkem 7:1 byla jeho 1001. utkáním v červenožlutém. K tomu prvnímu došlo ve druhém mači semifinále play off 2001 na ledě Liberce a "Čagy" tehdy hrál ještě s číslem 17. „Pamatuji si. Ještě trénoval pan Holík. Já jsem vyskočil z juniorky a šel jsem hrát semifinále. První lajna Liberce byla ve složení Jankových-Musil-Rozsíval a my jsme je měli hlídat,“ usmívá se hráč s číslem 90 a to se povedlo. Tato formace se při liberecké výhře 3:0 neprosadila.

V průběhu předešlých dní uveřejnila Dukla příběh s jubilejními zápasy Tomáše Čachotského, od prvního přes stý, dvoustý atd. až na tisící. A k tomu ještě ohlasy některých bývalých spoluhráčů. Třeba trenér Petr Vlk a gólman Jaroslav Suchan si všimli, že si útočník na začátku kariéry hodně přidával, což mu vydrželo až dodnes. A možná právě tohle je recept na jeho dlouhověkost a stabilně dobré výkony. „Každý hráč to má nějak jinak. Tohle mne asi provází celou kariéru. Trénování navíc a věci, bez kterých bych nemohl hrát hokej. Asi je pravda, že mi to v dlouhé kariéře pomohlo,“ nabízí recept mladým hráčům jihlavský útočník, který byl na předzápasovém ceremoniálu dojat jak z přítomnosti své manželky Heleny s třemi dcerami, tak z legendárního maséra Jindřicha Hurdy, jenž v Dukle strávil téměř třicet let! „Od obou mne to potěšilo stejně. Věděl jsem, že mi rodina přijede, ale nevěděl jsem, že budou takhle na ledě. To bylo první překvapení. A jsem strašně rád, že jsem viděl Jindru, protože jsem ho hrozně dlouho neviděl. V Dukle jsme strávili spoustu let a jeho přítomnost mne moc potěšila,“ uzavírá rozhovor Tomáš Čachotský, hráč se suverénně nejvíce odehranými zápasy v Dukle.

Tomáš Čachotský po výhře 7:1 nad Frýdkem-Místkem

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek 7:1

Autor videa: HokejkaTV