Partnerem zápasu Dukla – Prostějov je Agentura Dobrý den

01.02.2023 / Tomáš Lysý

Dobré zprávy neustále přichází na partnerském poli! Agentura Dobrý den je speciálním partnerem zápasu Dukla – Prostějov, který bude sehrán ve středu 1. února 2022 od 17:30 v Pelhřimově. A právě v Pelhřimově má Agentura hlavní „rekordmanské“ sídlo, jelikož. mj. zaštiťuje Muzeum rekordů a kuriozit. Zástupce firmy vybere nejlepší hráče zápasu a také poskytne pozápasový rozhovor. Tímto agentuře moc děkujeme, jelikož jde již o druhé zápasové partnerství v sezoně a věříme, že tentokrát zápas dopadne vítězně pro Duklu. Těšíme se na další spolupráci!

O AGENTUŘE DOBRÝ DEN

Zastřešujeme celou oblast rekordů a kuriozit. Jsme správce České databanky rekordů – provozovatel Muzea rekordů a kuriozit – autor a vydavatel České knihy rekordů a Czech Book of Records – pořadatel festivalu Pelhřimov – město rekordů a řady dalších akcí… Strůjce mnoha nápadů a námětů směřujících do rekordmanských tabulek.

INTRO

Když se 22. září 1990 za doprovodu více než třicetičlenného realizačního týmu dokoulelo třináct nadšenců z pelhřimovského klubu Dobrý den tzv. kotrmelcovým ruským kolem z Křemešníka do Pelhřimova, byl zde vytvořen první světový rekord (řetězec lidí se za nepřetržitého koulení během 8:15 hod. ani jednou nerozpojil a zúčastnění udělali 10 688 kotrmelců). Nikdo z přítomných v tu dobu netušil, že za tímto byť extrémně náročným, přesto poněkud „bláznivým“ počinem budou následovat další, a to kromě těch drobných i takové jako například:

založení České databanky rekordů, otevření zcela ojedinělého Muzea rekordů a kuriozit, založení Agentury Dobrý den, pravidelné vydávání České knihy rekordů a už třetí desetiletí trvající tradice festivalů s příznačným názvem PELHŘIMOV – MĚSTO REKORDŮ. Ostatně rekordů bylo v Agentuře Dobrý den od té doby zpracováno a zdokumentováno hodně přes 10 tisíc. Z Pelhřimova se díky mravenčí (až neviditelné) práci stalo hlavní město rekordů, z ospalého, opomíjeného místa jedno z nejnavštěvovanějších měst široko daleko. Slogan Pelhřimov - město rekordů je díky tomu v povědomí lidí v celé republice. Agentura Dobrý den ruku v ruce s ním přináší pozitivní pohled na svět. Na lidi, kteří něco umí. Současnost potřebuje vzory (v neobyčejných i obyčejných záležitostech) a rekordmani mohou být nám ostatním inspirací. Mají totiž vůli, vytrvalost, touhu vyniknout nebo alespoň schopnost pobavit své okolí. Jsou to lidé, pro které platí, že malý čin je lepší než velká nečinnost, a kteří ze svého slovníku škrtli slova „nemohu“ a „mohlo by se …“ a nahradili ho slůvkem „chci“.

Hlavní ctižádostí většiny rekordmanů je uznalé poklepání na rameno a pocit, že „… jsem ve své disciplíně nejlepší ze všech“. Ať už jde o celoživotní dílo nebo o legrácku, kterou ještě nikdo přede mnou nevymyslel… Zkrátka BÝT PRVNÍ! Být NEJ…

Je nám ctí, že certifikáty Agentury Dobrý den Pelhřimov osvědčující takovouto skutečnost s potěšením převzaly i osobnosti jako zpěvák Karel Gott, cestovatelé Hanzelka-Zikmund, rychlobruslařka Martina Sáblíková, vítěz Dakaru Karel Loprais, ale i správa Pražského hradu, Český rozhlas, Divadlo Járy Cimrmana, Česká televize, Divadlo Spejbla a Hurvínka, manželé Zátopkovi… a že i těmto lidem se Pelhřimov vryl do paměti a i oni v této souvislosti šíří jeho dobré jméno ve svém okolí.

P.S. Ostatně lidský pokrok není ničím jiným, než souhrnem činů, které byly první a které byly lepší než ty předchozí.