Kustod Bohuslav Tománek podporuje boj proti leukémii, zapojit se můžete i vy

03.02.2023 / Redakce

Leukémie, na kterou je zaměřený čtvrtý ročník akce O kapku lepší hokej, ovlivňuje životy mnoha lidí mezi námi. Kustod A-týmu Bohuslav Tománek přišel o dobrého kamaráda právě kvůli leukémii. „V den utkání, když jsme s kolegou Honzou připravovali zápas, který byl zaměřený na boj proti rakovině a leukemii, mi přišla zpráva, že mi zemřel dlouholetý kamarád Luboš Rokos na tuto nemoc, tak mě to docela vzalo, že život je plný takových paradoxů. Kamarád zemře v ten den, kdy hrajeme hokej, abychom taky přispěli na boj s touto nemocí. Vím, jaká to je pro jeho rodinu těžká chvíle, jak jim bude chybět, a to samé i kolektivu kuchařů a kuchařek v domově důchodců, kde pracoval,“ svěřil se po zápasu s Prostějovem.

Hráči i trenéry oblíbený „Bohoušek“ oceňuje, že se proti této nemoci bojuje nejen v nemocnicích, ale i například na zimních stadionech. „Jsem rád, že se to propaguje a bojuje se proti této nemoci různými prostředky. Chtěl bych poděkovat doktorům i výzkumným ústavům a všem, kteří se na tom podílejí, abychom nad tou nemocí začali vyhrávat.“ Do letošního ročníku akce zaměřené na boj proti Leukémii se můžete zapojit i vy. Až do pondělí 20.2. můžete dražit speciální dresy Josefa Skořepy a Tomáše Harkabuse. Aukci najdete na tomto odkazu. Pomoci můžete ale i jinak, například prostřednictvím jednorázové platby nebo trvalé podpory. Kompletní přehled, jak se můžete zapojit do akce, naleznete zde.

Všem pozůstalým pana Rokose i dalších obětí leukémie vyjadřujeme upřímnou soustrast. Děkujeme všem, kteří se rozhodli přispět do letošní akce O kapku lepší hokej a pomohli tak v boji s touto nemocí.