1:4
(1:2, 0:0, 0:2)

Junioři nevyužili dvojnásobnou přesilovou hru a doma podlehli Pardubicím

03.02.2023 / Tomáš Lysý

V pátek 3. února přivítali junioři Dukly celek z Pardubic. Domácí se dostali do vedení na konci desáté minuty zásluhou Kevina Coufala. Hosté však ještě během úvodní třetiny dvěma slepenými góly vývoj zápasu otočili. V poslední části předvedli Východočeši velký tlak a pojistili si zisk bodů dvěma góly. Dukla podlehla svému soupeři 1:4.
03.02.2023 18:30, DHL Extraliga juniorů - 45. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Ludvík, Matějíček, Číhal, Vovsík (C), Tomšík, Vandas, Chvátal – Báťa, Pavelec, Broš, Valach, Coufal, Rauš (A), Kudrna, Straka, Modl, Klapica
1

HC Dynamo Pardubice

Borovička – Tvrdík, Hebek, Koudelka, Červenka, Rájek, Helikar, Vachun – Novotný (A), Kubíček, Gromadzki, Pavlata, Kloz (A), Fiala, Herčík, Burda, Paleček, Kalužík, Tomas, Štetka (C)
4
Branky a nahrávky: 10. Coufal (Číhal, Ludvík) – 15. Gromadzki (Helikar, Rájek), 16. Štetka (Pavlata, Herčík), 50. Burda (Gromadzki, Helikar), 54. Fiala (Kubíček, Kalužík). Rozhodčí: Skopal, Čuňočka – Kleprlík, Komínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 132. Střely na branku: 35:56. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Průběh utkání

Jihlavští junioři vstoupili do utkání aktivně. Ve čtvrté minutě vyrazil gólman Pardubic Borovička nahození Číhala jen před sebe a Pavelec ve velké šanci netrefil dorážkou volnou část branky. Na druhé straně ukázal individuální akci Kubíček, který vylákal Maláče z branky, nicméně puk k jeho levé tyči nezasunul. Skóre se tak měnilo v čase 9:53. Další Číhalovu střelu dorážel do branky Kevin Coufal a třetí dorážka již byla úspěšná. Jihlava pak nevyužila přesilovku a byli to naopak hosté, kteří srovnali chod zápasu. Helikarovu střelu od modré tečoval do sítě Adrian Gromadzki. Nedlouho poté šla Dukla do oslabení, které bleskově využil Pavol Štetka. Z pravého kruhu mu nahrál Pavlata a pardubický útočník se pohotovou střelou nemýlil - 1:2.

Hosté na přelomu třetin nevyužili početní výhodu a zkraje druhé části se neradovala ani Dukla. V trestech se pokračovalo, šanci na navýšení náskoku Pardubičtí opět nevyužili a po polovině zápasu měli domácí dokonce téměř minutovou přesilovku pět na tři. Ani jim se ale nepodařilo pohnout stavem zápasu, tedy z jejich pohledu srovnat stav. Chvátal dostal před volnou brankou špatnou přihrávku a Matějíčkovu ránu do horního rohu chytil Borovička.

Dukla poté nevyužila ani přesilovku, která byla rozdělená přestávkou. Ve třetí třetině pak marně bušila do soupeře ve snaze vyrovnat. Naopak v padesáté minutě byl u Rájkova dlouhého vyhození jako první Daniel Burda, který přebruslil obránce a trefil se zblízka nad Maláčovu vyrážečku. O chvíli později hosté definitivně stvrdili své vítězství, když Adam Fiala projel z pravé strany až před branku a svou hezkou individuální akci zakončil střelou, která i díky vzdálenější tyčce zapadla do sítě - 1:4. V poslední minutě ještě mohl snížit jihlavský Modl, ale Borovička byl až na první branku bezchybný a tváří v tvář jihlavského forvarda vychytal.