1:5
(0:3, 0:0, 1:2)

Junioři v okleštěné sestavě nestačili na Moutfield HK

04.02.2023 / Tomáš Lysý

O osudu zápasu mezi Duklou a Mountfieldem HK rozhodla první třetina. Královehradečtí junioři se totiž v deváté minutě dostali do vedení. Svůj náskok navýšili na konci úvodní dvacetiminutovky při jihlavské přesilovce a poté se prosadili ještě jednou. Během druhé třetiny gól nepadl, ovšem ve třetí části se hosté prosadili ještě dvakrát. Dukla už jen v závěru využitým trestným střílením Davida Straky korigovala na konečných 1:5.
04.02.2023 14:30, DHL Extraliga juniorů - 46. kolo

HC Dukla Jihlava

Pulda – Ludvík, Chvátal, Matějíček, Číhal, Vovsík (C), Tomšík, Vandas – Klapica, Valach, Rauš (A), Báťa, Kudrna, Modl, Pavelec, Coufal, Straka
1

Mountfield HK

Kasal – Havlíček (C), Boukal, Hušek, Táborský, Pavič, Fiala, Bezpalec – Idžan, Matěj Beneš (A), Král, Hora, Klíma, Novotný, Leden, Vencl, Moravec, Pajer, Michal Beneš (A)
5
Branky a nahrávky: 60. Straka (TS) – 9. Pajer (Michal Beneš), 17. Novotný (Vencl), 18. Pajer (Michal Beneš), 45. Michal Beneš (Havlíček, Pajer), 53. Novotný (Klíma). Rozhodčí: Barek, Pilný – Kis, Polák. Vyloučení: 8:10, navíc Tomšík (JIH) 5 minut a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 89. Střely na branku: 38:40. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

Průběh utkání

Na úvodní branku zápasu se nečekalo dlouho. Po nevyužitých přesilovkách na obou stranách se přesně v deváté minutě prosadil Lukáš Pajer, který v situaci tři na jednoho dorazil střelu Michala Beneše do sítě. Hosté mohli navýšit své vedení, ovšem Puldu v jihlavské brance zachránila tyčka. Na druhé straně prověřil Klapica ranou z levého kruhu Kasala, který byl připraven. Dukla následně dostala další možnost přesilové hry, jenže Matěj Novotný vystihl na modré chabou přihrávku, ujel, rozhýbal si Puldu a zakončil mezi jeho betony. To však nebylo ze strany Mountfieldu HK vše. Při hře čtyři na čtyři našel Michal Beneš před brankou Lukáše Pajera, jenž zakončil přesně do levé šibenice - 0:3.

Druhá třetina žádné branky nepřinesla, gólových situací bylo k vidění pomálu. Hosté bez potíží drželi tříbrankový náskok a ani jim nemuselo vadit, že v šestadvacáté minutě nebyli v přesilové hře nikterak nebezpeční. Červenožlutí se následně ubránili i druhému oslabení. Při něm měl největší šanci Táborský, ovšem Puldova vyrážečka byla na místě.

Na začátku třetí části byl vyloučen domácí Číhal a dvě sekundy po jeho návratu vstřelili hosté čtvrtou branku. Michal Beneš totiž dokázal usměrnit puk od Havlíčka do sítě. Následovala série tří přesilových her Dukly, přičemž dvě z nich byly na krátký čas dvojnásobnými početními výhodami. Ovšem ani nyní se domácí neprosadili, Chvátal jednou vytloukl blok a při jeho další střele sklapl Kasal betony včas. Sedm a půl minuty před koncem zvyšoval Matěj Novotný již na 5:0 pro svůj tým, když před brankou dostal pas od Fialy a zakončil naprosto přesně. Nemuselo zůstat jen u pěti branek, jelikož v situaci dva na jednoho přebral Leden dobrou přihrávku mezi kruhy, nicméně Puldův beton byl na místě.

Dukla se čestného gólu přece jen dočkala, 47 sekund před koncem totiž fauloval Pavič a trestné střílení bezpečně proměnil David Straka. Přesnou ránou do levé šibenice ale jen kosmeticky upravil stav na 1:5. Poslední sekundy se ještě hrály pod vlivem emocí a došlo k několika šarvátkám, nicméně na výhře hostí se už nic nemohlo změnit.

Ohlasy trenérů

Luděk Král (Mountfield HK): Přijeli jsme sem s dvěma výhrami v zádech, jenž se nám v tomto týdnu podařily. Aktuální sportovní forma tak byla asi na naší straně. Chtěli jsme být obezřetní, jelikož se hrálo na malém kluzišti a malé hale v Jihlavě, což je nepříjemné. Navíc jsme znali sílu Dukly, která je nepříjemná a umí hrát, k tomu na malém kluzišti. Nicméně jsme se zápasu dobře chopili. Hráli jsme jednoduchý hokej a dali branky, takže jsme se nemuseli do ničeno nutit. Za třetí výhru v řadě kluky chválíme a je to impuls do další práce.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Tragický víkend, který nám nastavil zrcadlo. Na jednu stranu máme hodně hráčů mimo a kádr není široký. Avšak hráči, kteří tento víkend absolvovali, se ani nepřiblížili ke svému standardu. Doufám, že si všichni po tomto víkendu uvědomí, že bez pracovitosti, nasazení a sebeobětování nemáme šanci proti žádnému soupeři. Za mne je tragédií, že oba týmy v tomto víkendu i v minulém nás předčily v základech, což znamená nasazení, přístup, bojovnost, připravenost, obětování se a další. V tomto zaostáváme, což absolutně nechápu. Když si vezmu, že máme nějaké absence a soupeři na nás chodí v plné sestavě s hráči, kteří už hrají dospělou extraligu, tak mi vůbec mozek nebere, že v naší hře nejsou tyto základní atributy. A že k zápasům přistoupíme tak, jak jsme k nim přistoupili. To je ostuda, ochotnické divadlo a nikoliv extraliga juniorů.