Hráči A-týmu a juniorky během reprezentační pauzy znovu darovali plazmu u Cara Plasma

09.02.2023 / Daniel Lhotský

Dukla v rámci projektu Dukla pomáhá dlouhodobě spolupracuje s jedním z hlavních sponzorů klubu, společností Cara Plasma. U té Dukla na jihlavské pobočce darovala krevní plazmu již několikrát, na odběrových lehátkách se vystřídala řada hráčů a zapojilo se i vedení týmu. Tentokrát se odběru zúčastnili za A-tým již tradiční účastnící odběrů Richard Cachnín s Miroslavem Judou, které podruhé doplnil letošní nováček v týmu Tomáš Křehlík. Za juniory pak k odběru přišli Štěpán Šabatka, Jan Ludvík a Šimon Báťa.

Odběr v pondělí probíhal podobně jako v listopadu. Hráči před sebou měli reprezentační přestávku, do které vstupovali posilnění výhrou na ledě Vsetína. Stejně jako na podzim i tentokrát za A-tým přispěli na dobrou věc Richard Cachnín, Miroslav Juda a Tomáš Křehlík. Po hráčích A-týmu se odběrů znovu zúčastnili i junioři, kteří letos dělají radost svými všem fanouškům i celé organizaci Dukly. Junioři se sice oproti listopadu propadli tabulkou a jsou aktuálně pátí, postup do vyřazovacích soubojů ale mají ve svých rukou. Za mladé naděje Dukly darovali Štěpán Šabatka, Jan Ludvík a Šimon Báťa už během listopadových odběrů, zapojili se i tentokrát. Všem dárcům děkujeme za tento dobrý skutek.

Chcete se také zapojit?

Do odběrů krevní plazmy u Cara Plasma se můžete zapojit i Vy! Cara Plasma má v současnosti dvě pobočky v Kraji Vysočina, jednu v Jihlavě a druhou, nedávno otevřenou v Pelhřimově v bývalé budově pošty. Před prvním odběrem vyplníte dotazník a projdete lékařskou prohlídkou. Následný odběr pak zabere 40-60 minut. Za každý odběr můžete žádat náhradu 800 Kč, za měsíc tak za odběry můžete získat až 1 600 Kč. Registrací do Cara Plasma navíc sbíráte věrnostní body, které můžete následně proměnit v hezké odměny. Kompletní informace o darování naleznete zde. Podmínky darování a vhodný jídelníček před odběrem najdete zde.

Útočníci Miroslav Juda a Tomáš Křehlík v centru Cara Plasma
Richard Cachnín během odběru plazmy
Miroslav Juda daruje krevní plazmu
Tomáš Křehlík daroval plazmu za Duklu podruhé
Také juniorka pomohla dobré věci
Junior Štěpán Šabatka na odběru plazmy
Šimon Báťa z juniorského týmu také daroval plazmu