Krasobruslařské týmy uspěly v mezinárodní konkurenci, aktuálně bojují o mistrovství světa

10.02.2023 / Daniel Lhotský

Týmy Dukly v synchronizovaném bruslení sbírají úspěchy nejen v České republice, ale i v mezinárodních soutěžích. Na konci ledna se výběry Dukly představily na Challenger Cup Mozart Cup Salzburg a Amadé Cup Salzburg 2023, ze kterých přivezly stříbrné a bronzové medaile. Juniorský tým krasobruslařek aktuálně bojuje v Polsku o místo na juniorském Mistrovství světa v synchronizovaném krasobruslení. Do Polska přejeme hodně štěstí!

Dukla to na závodech v Rakousku neměla vůbec jednoduché. Postavila se totiž světovým velmocem v synchronizovaném krasobruslení Kanadě, USA a Finsku, turnaje se také zúčastnily týmy až z Austrálie nebo Japonska. Pro krasobruslařky to byla skutečně náročná zkouška, na turnaji ale obstály, a kromě medailí si zpět do Jihlavy přivezly skvělé zážitky. Ten nejdůležitější závod ale juniorky Dukly absolvují právě teď. Od 9. do 11. února bojují v polském Gdaňsku na soutěži Hevelius Cup o místenku na MS Junior.

Soutěží se účastní i další věkové kategorie, které nastoupí do Bavaria Cupu, Dresden Cupu nebo na Mistrovství ČR v Pardubicích. Mimo soutěže krasobruslařky Dukly pravidelně nastupuje i na exhibicích, už několikrát přijaly pozvání do přestávkového programu Chance ligy, během kterého představují hokejovým fanouškům to nejlepší ze svých choreografií. Děkujeme za skvělou reprezentaci Dukly v Salzburgu a do dalších soutěží přejeme hodně úspěchů a ideálně co nejvíce medailí!

Tým Gemini předvádí svou medailovou sestavu. Foto: Jana Tesařová

Tým Trend přivezl z Rakouska bronzové medaile.


Tým Uno dosáhl v Salzburgu na stříbrné medaile.

Kompletní výprava Dukly na závodech v Salzburgu. Foto: Linda Haferníková