Věřím, že se můžeme dostat hodně daleko, hlásí Oliver Fink

28.02.2023 / Natálie Poláčková

Na malém zimáčku nastoupili dorostenci nejprve v pátek proti Litvínovu, nad kterým zvítězili 4:2. O den později se utkali s Chomutovem, zde dlouho vedli, ale nakonec zápas rozhodly až nájezdy. Ty dopadly díky dvěma gólům ve prospěch Jihlavy. Jedním z nejlépe bodujících hráčů jihlavského dorostu se stal Oliver Fink, který si připsal jednu branku, tři asistence a jeden povedený nájezd.

„Myslím, že jsme v obou zápasech nechali všechno a hlavně nás podržel Štěbi.“ Dorostenci nastupovali do zápasu s Litvínovem po prohře s Olomoucí, bylo tedy jasné, že pokud se chtějí dostat do play-off, budu muset vyhrát. To se jim nakonec povedlo na jedničku. „Šli jsme na led hlavně nedostat góly a to, že jsme dali více branek, byl bonus,“ říká k zápasu Fink. Jihlavský útočník se zmínil také o přípravě na utkání. „Před zápasem jsme měli týmový meeting, kde jsme se zaměřili na to, jak hrají. Pak jsme dobře sehráli přesilové hry.“ Gólem do prázdné potvrdil výhru Dukly právě Fink. Jak celá situace vznikla? „Díky Mácovi (Vítu Mackovi), který mi nahrál před bránu a já tam byl úplně sám. Jenom jsem to zametl do odkryté klece,“ popisuje svou branku.

V zápase s Chomutovem se v polovině druhé třetiny dostala Dukla do vedení 4:1. Na třech gólech se asistencemi podílela také #16. Dorostenci však v průběhu třetí části své vedení ztratili. Nakonec musely zápas rozhodnout až samostatné nájezdy, v těch už byl úspěšnější domácí celek. „Soupeř nebyl lepší, my jsme jim akorát nabídli přesilové hry a oni je využili.“ Ačkoliv už mají dorostenci play-off skoro jisté, tak by se jim hodilo následující zápasy vyhrát. „Rozhodně chceme zapracovat na tom, abychom tolik nefaulovali,“ sdělil Fink také to, co chce s týmem zlepšit do dalších zápasů. Má mladý forvard někoho, proti komu by chtěl nastoupit v osmifinále? „V play-off je jedno, koho chytneme, každý tým má svoji kvalitu. Musíme hrát jako tým, držet při sobě, makat a dodržovat věci, na kterých se domluvíme, a musí nás podržet naši gólmani. Věřím, že se můžeme dostat hodně daleko.“