2:1
(0:1, 2:0, 0:0)

Dorostenci na Třinec jen těsně nestačili

10.03.2023 / Rostislav Niedoba

Dorost se v prvním osmifinále s Třincem dostal zásluhou Šimona Katolického, který využil protiútoku do vedení. Domácí se ale dokázali vrátit do hry a na konci druhé části už vedli oni. Ve třetí části už Dukla nedokázala srovnat, ani přes veškerou snahu. Zápas tak skončil - 0:2 a stav série je 0:1.
10.03.2023 17:30, Extraliga dorostu - 0. kolo

HC Oceláři Třinec

Milota – Byrtus, Mrtka, Dravecký, Solowski, Holub, Čmiel, Zelinski – Blaha, Hebar, Mikula, Granečný, Sajdokt, Rybnikár, Kubiesa, Pohludka, Weiss, Hrček
2

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Ošmera, Löffler, Slavíček, Podroužek, Jungwirth, Tomica, Vildomec – Macek, Váňa, Nosek, Chvátal, Kytka, Fink, Chlubna, Kolba, Fiala, Katolický
1
Branky a nahrávky: 28. Kubiesa (Zielinski, Sajdok), 40. Pohludka (Zielinski, Holub) - 17. Katolický (Fiala, Váňa). Rozhodčí: Šudoma, Šico - Kučera, Bezděk. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 57. Střely na branku: 28:20. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Oba týmy nastoupily do utkání s chutí, už v prvních minutách si vytvořily po jedné velké příležitosti na obou stranách. Následně hra trochu upadla, bojovalo se spíš o puk ve středním pásmu. Nezměnila to ani přesilovka Jihlavy v desáté minutě, kdy seděl za hákování na trestné lavici Dravecký. O jedinou branku úvodního dějství se postarali hosté až ve chvíli, kdy Šimon Katolický dorazil za brankáře Milotu odražený puk v předbrankovém prostoru. Na závěr první třetiny hledali domácí spíš sami sebe, než cestu za vyrovnáním.

Druhá třetina už nabídla daleko více událostí, ve střehu musela být především trestná lavice, na které se vystřídalo ve druhé části hned osm borců, z toho šest hokejistů na straně Jihlavy. V čase 27:41 jednu z těchto početních výhod Třinec využil, když domácí kapitán Matěj Kubiesa dorazil střelu Aleše Zelinskiho od modré čáry - 1:1.

Ve čtyřicáté minutě pak šli Oceláři poprvé do vedení. Už se hrálo v pěti na obou stranách, když dostal od Zelinskiho přesnou přihrávku do samostatného úniku Šimon Pohludka. Třinecký kanonýr si počínal chytře, položil si brankáře Štěbetáka a bekhendem pod něj zasunul puk do branky. Domácí šli do kabin s vedením 2:1.

Třetí část utkání se už hrála o něco opatrněji, což se odrazilo i na skóre. Oceláři docela v poklidu bránili jednobrankové vedení, nic na tom nezměnily ani přesilové hry, které dostaly oba týmy po jedné na obou stranách. Především v závěru už Jihlava neměla na zvrat síly, když Oceláři hráli s pukem převážně daleko od své branky.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (Dukla Jihlava): Předvedli jsme jeden z našich nejlepších výkonů v sezoně. Troufnu si říci, že jsme byli v první třetině aktivnější a soupeře zaskočili. Bohužel ve druhé části přišla pasaž, kdy jsme opakovaně hráli nedisciplinovaně a strávili půlku třetiny na trestné lavici. Tak kvalitního soupeře jako je Třinec to dostalo do zápasu a obraz hry otočilo. Třetí část byla vyrovnaná a soupeř si nakonec jednogólové vedení pohlídal. Nicméně my jsme i v této situaci neustále hledali cestu, jak dát hezký gól, místo toho, abychom hráli přímočaře a jednoduše do brány. Zápas byl o disciplíně, se kterou se v sezoně potýkáme opakovaně. Dále si musíme uvědomit, že play-off na dvě vítězná utkání nedává prostor na hezký hokej, ale je založené na jednoduchém a účelném hokeji. I přes prohru, i když velmi těsnou, musím týmu vysmeknout poklonu za předvedený výkon a věřím, že po nedělním zápase se do Třince ještě podíváme.