2:1sn
(0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Dorostenci srovnali chod osmifinále. Rozhodla dvanáctá série nájezdů

12.03.2023 / Natálie Poláčková

Po prohře v Třinci nastoupili dorostenci do druhého osmifinálového zápasu na malé hale v Jihlavě. Domácí se dostali do vedení zásluhou Noska. Třinec srovnal o deset minut na to. Zápas dospěl až do desetiminutového prodloužení, které však nerozhodlo a tak přišly nájezdy. Jelo se celkem 24 nájezdů než rozhodl Daniel Kytka. Jihlavský gólman Ondřej Štěbeták za svá záda pustil pouze jednu branku. Červenožlutí dorostenci dokázali srovnat sérii na 1:1 a v úterý budou bojovat o postup v Třinci.
12.03.2023 16:30, Extraliga dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Ošmera, Löffler, Slavíček, Podroužek, Jungwirth, Tomica, Vildomec – Macek, Váňa, Nosek, Chvátal, Kytka, Fink, Chlubna, Kolba, Fiala, Katolický
2

HC Oceláři Třinec

Milota – Byrtus, Mrtka, Dravecký, Holub, Čmiel, Zelinski – Blaha, Hebar, Mikula, Granečný, Sajdokt, Rybnikár, Kubiesa, Pohludka, Weiss, Hrček
1
Branky a nahrávky: 23. Nosek (Löffler), rozh. náj. Kytka – 33. Rybnikár (Pohludka, Urbánek). Rozhodčí: Čuňočka, Grygera – Kleprlík, Tichý. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 124. Střely na branku: 35:42. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

První třetina přinesla větší akci až ve dvanácté minutě, kkdy se Třinec v početní výhodě dostal do akce. Zmatku před brankovištěm mohl využít Pohludka, ale Štěbeták ho přikryl dřív, než to stihl. Domácí se dostali do ace rovněž v početní výhodě. Ošmera zkoušel z mezikruží pálil mezi betony Miloty. Tomu sice kotouč proklouzl, ale nakonec stihl nohy dát blízko sobě a puk zastavit. Do druhé části šla Dukla opět v početní výhodě poté, co byl vyloučený Hebar.

Zpočátku druhé části si na trestnou lavici sedli další tři hráči, jeden na straně Jihlavy, dva na straně Třince. To byla zároveň šance pro Duklu, která stále hrála v pěti proti čtyřem. Útočník Rostislav Nosek po přihrávce od Löfflera vypálil mezi betony. Milota už se následně jen otáčel za pukem za svými zády. O chvíli později na to měl šanci Kubiesa, který jel trestné střílení. Jeho pokus o zakončení skončil na Štěbetákovi. Vyloučení Macka dostalo do akce opět Třinec, který se usadil v útočném pásmu. Michal Rybnikár vyslal puk do mezery mezi Štěbetákovou lapačkou a tělem.

Zpočátku třetí třetiny měla šanci Jihlava, když se pokoušela využít chlumu před Milotovou bránou. Tři minuty na to dokázal zastavit šanci Mrtky domácí brankář díky svému rychlému přesunu. Do podobného pokusu se dostali hosté ještě dvakrát, pokaždé zahučel puk pouze do lapačky Štěbetáka. Ke konci základní části měla Jihlava šanci, kdy se jeden z hráčů pokoušel trefit prázdnou klec, která se před ním objevila. Do střely z kruhu si ale lehl jeden z hostujících beků.

Během prodloužení se ani jeden z týmů nemohl dostat do větší šance a celý zápas tak museli rozhodnout nájezdy. První dvě akce v bráně neskončili, ta Dominika Löfflera však už ano. Už to vypadalo, že má Dukla vítězství v kapse, ale v páté sérii dokázal srovnat střelec třinecké branky Michal Rybnikár. Na další branku se čekalo neskutečných dvanáct příležitostí. Pak jel na jihlavské straně Daniel Kytka, který zakončoval do horní části brány. Srovnat ještě mohl Pohludka, jeho pokus vychytal Štěbeták.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Čekali jsme zase boj o každý kousek ledu, urputnou obranu. Což se také potvrdilo. Myslím, že to bylo hezké utkání a nájezdy jsou loterie. Jsme rádi, že to vracíme do Třince. Pochvala pro všechny kluky, jak zápas odmakali.