3:2
(0:0, 1:1, 2:1)

O postup připravila dorostence opět vyloučení, Třinci podlehli 2:3

14.03.2023 / Rostislav Niedoba

Je rozhodnuto, pro jihlavský dorost sezona končí. Třinec se ve třetím osmifinále dostal do vedení, ale Dukle se podařilo chod zápasu a následně se i dostat do vedení po brance Tobiase Chlubny. Ke konci třetiny opět nastala stejná chyba, jako dost často - dvě vyloučení. Ty rozhodly o tom, že Třinec srovnal a pouze o osmnáct vteřin později se dokonce dostal do vedení. Na dorovnání už neměla Dukla čas a zápas tak skončil lépe pro Třinec - 2:3.
14.03.2023 17:30, Extraliga dorostu - 0. kolo

HC Oceláři Třinec

Milota – Byrtus, Mrtka, Dravecký, Holub, Čmiel, Zelinski – Urbánek, Blaha, Hebar, Mikula, Granečný, Sajdok, Rybnikár, Kubiesa, Pohludka, Hrček, Sikora
3

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Ošmera, Löffler, Podroužek, Jungwirth, Tomica, Vildomec – Macek, Váňa, Nosek, Chvátal, Kytka, Fink, Chlubna, Fiala, Katolický
2
Branky a nahrávky: 21. Kubiesa (Sikora), 60. Pohludka (Zelinski, Kubiesa), 60. Sikora (Kubiesa, Zelinski) – 37. Katolický (Váňa), 47. Chlubna (Vildomec, Macek). Rozhodčí: Šutara, Koziol – Rychlý, Gančarčík. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 251. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Rozhodující osmifinálové utkání číslo tři sehráli v třinecké WERK ARÉNĚ dorostenci Třince a Jihlavy. Utkání prakticky kopírovala předešlé dva duely, hrál se velmi vyrovnaný hokej.

Úvodní dvacetiminutovka nám moc krásného hokeje nepřinesla. Začátek se nesl v duchu prvních dvou utkání. Bylo jasné, že ani tentokrát to nebudou žádné gólové hody. Největší šanci měl asi hostující Vít Macek, jenž se na začátku třetí minuty ocitl před Milotou. Pokusil se o bekhendové zakončení, avšak neuspěl. Dějiny utkání mohly změnit přesilové hry. Oba týmy dostaly v první třetině jeden pokus, ale počínaly si stejně bezzubě.

Druhá část už nabídla divácky atraktivnější podívanou, ale hlavně také góly. V prvních vteřinách to vypadalo, že aktivněji do ní vstoupili hosté, ale byli to Oceláři, kteří dokázali poprvé v utkání skórovat. Z rychlého protiútoku se už po 37 vteřinách prosadil Matěj Kubiesa. Od té doby byli na ledě domácí viditelně lepším týmem.

Až do 37. minuty. Nejdříve zahodil velkou příležitost na navýšení skóre Petr Sikora, z protiútoku ale dokázali hosté vyrovnat. Po samostatném úniku skóroval po krásné bekhendové kličce Šimon Katolický. Domácí měli ještě v závěru možnost přesilové hry, ale do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Třetí třetina nabídla příběh, který si budou tito mladí kluci ještě dlouho pamatovat. Nejdříve poslal ve 47. minutě hosty do vedení Tobias Chlubna. Ačkoliv domácí tlak sílil, hosté měli výsledek dlouho pod kontrolou. Na vážné a nakonec osudné komplikace si zadělali hosté v samotném závěru.

Svou nedisciplinovaností nabídli Ocelářům luxusní přesilovku šest na tři, jelikož domácí odvolali brankáře. Nejdříve 32 vteřin před koncem vyrovnal střelou z voleje Šimon Pohludka. V pokračující přesilovce pět na čtyři pak Petr Sikora ukončil Dukle sezonu.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Nechtěl bych rozhodující zápas hodnotit pod vlivem emocí, což je ale v naší momentální situaci velmi těžké. Sezona tímto utkáním skončila pro tým bojovníků, kteří v sérii ukázali srdce, charakter a týmový výkon na hranici svých možností. Byla to náročná série a jsem rád a pyšný na to, že můžu s čistým svědomím říct, že i po třetím utkání odcházíme z ledu se vztyčenou hlavou. Nemáme se za co stydět i přes to, že pro nás sezona končí. Každá prohra bolí a ta z rozhodujícího zápasu v nás bude velmi dlouho. Hokej u mí být někdy krutý a hranice mezi vítězstvím a prohrou je často velmi tenká.

Stejně jako v předchozích utkáních, tak i tentokrát mohly vyhrát oba týmy. My jsem k tomu měli velmi blízko. Za stavu 1:1 jsme ubránili několik velkých šancí soupeře a trpělivě čekali na chybu, kterou jsme dokázali potrestat a šli do vedení. V závěru jsme bohužel neustáli tlak silného soupeře a vypili si hořký pohár až do dna. V útoku přeci jen aktivnější soupeř dokázal utkání během přesilovek otočit. Možná jsme se v závěru utkání příliš strachovali o výsledek, soustředili se na obranu a dali soupeři prostor být více na puku. Třinec nás dostal pod tlak a vynutil si přesilové hry, který tak kvalitní tým, jakým je, dokázal využít. My jako trenéři musíme nejen za tuto sérii, ale i za celou sezonu, před hráči smeknout. Kluci, díky! Hráčům Třince gratulujeme k postupu a přejeme hodně štěstí v další části play off.