Dukle se podařilo udržet další klíčovou postavu v sestavě, zůstává Patrik Miškář

16.03.2023 / Daniel Lhotský

Tým na další sezonu se začíná pomalu, ale jistě budovat. Některé důležité postavy z aktuální sezony se podařilo udržet v týmu i pro další sezonu, nyní se k nim přidává další. Dukla totiž uplatnila opci na útočníka Patrika Miškáře, svého nejproduktivnějšího hráče ze základní části. „Patrik patří k ose týmu. Je pro nás jedním z klíčových hráčů. Proto jsme se rozhodli uplatnit opci. Máme zájem na další spolupráci,“ říká k podpisu jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Přínos Patrika Miškáře nebyl pouze bodový, fanoušky oslňoval také svými dovednostmi s pukem. „Patrik je jeden z nejšikovnějších centru první ligy, zájem o jeho setrvání jsme měli velký. Očekáváme, že na výkony v příští sezoně naváže, budou stabilnější a zařadí se mezi osobnosti týmu. Ať už v období, kdy se dařit bude, tak i tehdy, když přijdou slabší chvilky. Talentu má totiž tolik, že je vzorem pro ostatní,“ komentoval setrvání Miškáře v týmu sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel.

Patrik Miškář přišel do Dukly během loňského léta. Objev předchozí sezony Matouš Menšík totiž dostal nabídky z extraligových týmů, a tak Dukla potřebovala sehnat nové střední útočníky. Podařilo se přivést právě Miškáře a nyní můžeme s jistotou říct, že to byla skvělá volba. Patrika na nějakou dobu sice vyřadilo zranění, i přesto zvládl během 42 zápasů vstřelit 12 gólů a zapsat 19 asistencí. S 31 body byl po základní části nejproduktivnějším hráčem Jihlavy.

I v další sezoně budeme sledovat výkony Patrika Miškáře v dresu Dukly. Přejeme hodně štěstí v další sezoně! Foto: Markéta Křížová