Ondřej Chvátal: Všichni jsme byli smutní, protože jsme bojovali až do konce

17.03.2023 / Natálie Poláčková

Osmifinále proti Třinci rozhodla až poslední minuta, ve které dokázali Oceláři otočit průběh zápasu a dostat se do vedení. To odsoudilo dorostence ke konci jejich sezony, kterou si tak oproti některým týmům prodloužili alespoň díky osmifinále. K poslednímu zápasu proti Třinci se vyjádřil útočník Ondřej Chvátal.

Ačkoliv se Třinec dostal do vedení, tak se Dukle podařilo srovnat a následně se i dostat do vedení. Nakonec však zápas rozhodla poslední minuta. Myslím si, že jsme hráli dobře. Měli jsme na to, abychom vyhráli a postoupili dál, ale štěstíčko nám nepřálo, říká smutně Chvátal. Právě v průběhu poslední minuty byli vyloučení dva hráči na jihlavské straně – Fink a Nosek za hákování. První vlastně vzniklo tak, že Fines údajně zahákoval Pohludku a ten spadl. To druhé bylo podobně, ale úplně nevím, jak to bylo, vyjádřil se také k vyloučením.

Ve chvíli, kdy se Dukla dostala v zápase do vedení, tak to bylo zásluhou Tobiase Chlubny, kterému se povedlo dostat puk za již po druhé. Zdálo se, že má Dukla velkou šanci na postup, opak byl nakonec pravdou. Když jsme se po Chlupově gólu dívali na časomíru, tak zbývalo čtyři a půl minuty do konce. V tu chvíli už jsme docela věřili, že je to naše, ale bohužel se to stalo, a my s tím už nic neuděláme. Je jasné, že prohra 2:3 kvůli brankám v poslední minutě mrzí podstatně více, než vyšší rozdíl. Jak se cítili dorostenci? Bylo to vyloženě na ho*no, všichni jsme byli smutní, protože jsme bojovali až do konce a takhle nám to pos*ali rozhodčí, popsal týmové pocity.

Během osmifinále držel jihlavský dorost v brance Ondřej Štěbeták, který si celkem připsal 101 zásahů ze 107 střel. Musí se nechat, že Štebi chytal výborně, bez něj bychom tam asi nebyli s takovou šancí, pochválil jihlavský útočník gólmana. Letos dovedla trenérská dvojice Jakub Venc a Štěpán Moravec až do osmifinále, ačkoliv rozjezd sezony neměla Dukla zrovna nejlepší. Zatím nevíme, jak to bude s trenéry, ale když by tady zůstal Kuba se Štěpánem, tak by to bylo fajn, vyjádřil se Ondřej Chvátal také k trenérům dorostu pro příští rok.

Jako každý rok, i pro následující sezonu se obmění část kádru jihlavského dorostu. Jedním z kluků, kteří tam zůstanou ale bude právě Chvátal. Co si myslí o nových členech jeho týmu? Určitě tým i přes to bude mít nějakou kvalitu, přijdou noví hráči 2008 i další noví lidé, tak uvidíme. A co by po sezoně vzkázal „Chváty“ do kabiny? Ať se určitě nestydíme za ty výkony, co jsme ze sebe vydali. Hráli jsme dobře a rozhodně se nemáme za co stydět.