Dukla patří v krasobruslení mezi špičku, přivezla medaile z Českého poháru i Drážďan

18.03.2023 / Daniel Lhotský

Oddíly synchronizovaného bruslení Dukly Jihlava opět potvrdily, že nejen v Česku, ale i v Evropě patří mezi špičku a mohou se měřit s každým. Na konci února se krasobruslařky zúčastnily Mistrovství České republiky v Pardubicích, při kterém se vyhlašovaly i celkové výsledky Českého poháru. Dukla Jihlava byla oceněna za skvělou práci s krasobruslařskou mládeží a v poháru brala fantastické druhé místo. Dukla vyslala své zástupce také na Dresden cup 2023. Kromě spousty zážitků z historického města si krasobruslařky opět přivezly na Vysočinu několik medaili. Gratulujeme ke skvělým výsledkům a děkujeme za skvělou reprezentaci Dukly!

Mistrovství České republiky v Pardubicích

Mistrovství ČR je nejvýznamnější soutěží pro každého sportovce. Za DUKLA Jihlava - mládež,z.s. soutěžilo na mistrovství 5 závodních týmů. Všechny zajistily Jihlavě výbornou prezentaci práce s mládeží. Předvedly vysoké bruslařské dovednosti ve všech kategoriích, nacvičené choreografie a krásné závodní šaty. Při slavnostním zahájení se vyhlásily výsledky žebříčku Českého poháru, ve kterém jsme se umístili na předních místech a získali tak post druhého nejlepšího oddílu v ČR.
Gemini - 2. místo Junior ISU Český pohár
Trend - 1. místo Basic Novice Český pohár
Prima - 2. místo Juvenile Český pohár
Uno - 1. místo Pre Juvenile Český pohár
Na soutěži Přeboru České republiky v Pardubicích se za Jihlavu představil i nejmladší tým Roxy, předvedl volnou jízdu na hudební doprovod z oblíbené pohádky Tři oříšky pro Popelku. Za tuto jízdu Roxy získalo 3. místo a bronzové medaile v kategorii Pre-Juvenile. Jihlavské synchronizované týmy čeká poslední soutěž v této sezóně, Bavaria Cup, která se koná, jak název napovídá, u bavorského Norimberku. I přes dobré výsledky přiznává trenérka Linda Haferníková, že sezona nebyla pro krasobruslařky Dukly jednoduchá. „Sezónu a tréninkové podmínky poznamenalo uzavření velkého zimního stadiónu, přesto se na soutěže umíme připravit a být konkurence schopné. Tréninky na ledě jsme však musely omezit a výhledově nám moc chybí.“

Tým trend na Mistrovství republiky v Pardubicích. Foto: Jana Tesařová

V Pardubicích předvedl svou sestavu i nejmladší výběr Roxy. Foto: Jana Tesařová

Ze střídaček sledovaly a povzbuzovaly trenérky. Foto: Jana Tesařová

Dresden cup 2023

Jihlavské synchro se zúčastnilo také mezinárodní soutěže v synchronizovaném bruslení Dresden Cup 2023 v Německu, v krásném městě Drážďany. Mladší děti navštívily před volnými jízdami oblíbený zámek Moritzburg, kde se nátačela pohádka Tři oříšky pro Popelku, naopak starší týmy navštívily galerii světového umění Zwinger. V centrálně postaveném sportovním středisku v Drážďanech proběhl velmi dobře zorganizovaný závod s vysokou mezinárodní účastí. V docházkové vzdálenosti od nádherného starobylého a opraveného centra Dukla nasbírala na ledě spousty medailí a radost z úspěchů byla velká! Tým Uno získal zlaté medaile v kategorii Pre-Juvenile, Tým Gemini získal celkově druhé místo v kategorii Junior ISU, tým Trend přivezl bronz v kategorii Basic Novice a tým Prima v kategorii Juvenile skončil těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě. „Určitě se do Drážďan budeme vracet, dojezdová vzdálenost je optimální a podmínky sportovního centra a společensko-kulturního vyžití pro naše závodní týmy jsou úžasné,“ okomentovala podmínky na Dresden cupu trenérka Haferníková.

Tým Gemini přivezl z Drážďan stříbrné medaile. Foto: Linda Haferníková

Během závodů v Drážďanech nemohla chybět ani prohlídka okolních památek. Týmy Prima, Trend a Uno navštívily známý zámek Moritzburg, kde se natáčela vánoční klasika Tři oříšky pro Popelku. Foto: Jana Tesařová