1:4
(0:0, 1:1, 0:3)

Druhé čtvrtfinále, druhá výhra! Junioři si vezou z Vítkovic vedení 2:0 na zápasy

22.03.2023

Úvodní třetina druhého čtvrtfinále Vítkovice – Jihlava nepřinesla, na rozdíl od prvního zápasu, žádnou branku. Za Duklu mohl v závěru skórovat Coufal, ale neprosadil se. Branky tak padaly až ve druhé třetině. Ve 27. minutě ihned po skončení své přesilovky šli domácí do vedení, ale Jihlavští dokázali vyrovnat za osm minut trefou Adama Sojky. Stejný hráč nahrál pět minut před koncem základní hrací doby Adamu Raušovi, který vystřelil Dukle vedení. V čase 57:27 zkusily Vítkovice hru se šesti hráči v poli a odvolaly brankáře, což Jihlava ztrestala třetí brankou z hole Davida Straky. V samotném závěru zápasu navíc trefil prázdnou klec i Andrej Klapica - 4:1.
K historickému postupu mezi nejlepší čtyřku soutěže chybí svěřencům Michala Broše a Mariana Moravy jediná výhra, protože se hraje na tři vítězná utkání. Proto přijďte juniory Dukly podpořit v sobotu 25.3. od 17 hodin do CZ LOKO Arény!
22.03.2023 15:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Vítkovice Ridera

Irgl – Puchala, Fibigr, Bystroň (A), Chaloupka, Bialy, Kalandra, Smolka – Krejsa (C), Milata, P. Pavelec, Tobola, Macias, Přibyl, Glas, Kubík, Štiak, Slusarczyk, Vehovský, Kotásek (A)
1

HC Dukla Jihlava

Maláč - Číhal, Ludvík, Chvátal, Vandas, Matějíček, Vovsík (C), Šabatka - Jungwirth, Báťa, Klapica - Straka, Kuprijanov, Broš - Kravec (A), Kudrna, Coufal - D. Pavelec, Sojka, Rauš (A)
4
Branky a nahrávky: 27. Kotásek (Macias, Fibigr) – 35. Sojka (Vovsík, D. Pavelec), 56. Rauš (Sojka, Matějíček), 59. Straka (Kuprijanov, Broš), 60. Klapica (Jungwirth, Báťa). Rozhodčí: Koziol, Kapitanov – Hanzlík, Veselý. Vyloučení: 1:6, navíc Macias (VIT) 5 minut a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 196. Střely na branku: 40:39. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Máme "nečekané" druhé vítězství, ale v celkovém obrázku série je to stále "nic". S Májou Moravou nějaké zkušenosti během kariéry z play off zápasů a konců sezony máme. Snažili jsme se jet do Ostravy s nějakým plánem a držet se ho. Počítali jsme s tím, že po předchozím našem prvním vítězství bude muset soupeře vytáhnout nějaké další zbraně a druhý zápas tak bude ještě těžší. Na druhou stranu je třeba smeknout před kluky, protože oba dny se skládaly z výborných individuálních výkonů na jednotlivých pozicích a rolích, které daly dohromady výborný týmový výkon. Není to tak, že většina týmu odehraje to, co má. Někteří kluci se v porovnání se sezonou překonali se svými výkony a jejich standard byl vysoce nadprůměrný. Nedá se říct, že bychom vyhráli se štěstím nebo nezaslouženě. Zápasy jsou vyrovnané a Vítkovice jsou vynikající soupeř. Je třeba říct, že jsme na ně byli dobře připravení a borci zvládli oba zápasy nad očekávání. Byli jsme přesvědčení o tom, že tým má potenciál na velké věci, ať už se to v průběhu sezony ukazovalo více či méně. Do Vítkovic jsme sice jeli s velkým respektem a v pozici outsidera, tak jsme v koutku duše věřili. Hlavy jsme se snažili mít nastavené tak, že něco na ledě soupeře můžeme urvat, můžeme ho zaskočit a přinutit k nějakému překvapení a frustraci. To, že máme dvě výhry, je až nad očekávání. Teď si dáme jeden den emocionálního volna a v pátek se budeme připravovat na to, že když už jsme si sérii takhle rozehráli, tak uděláme všechno pro to, abychom jí i dokončili.