Další důležitý hráč A-týmu zůstává, smlouvu prodloužil obránce Filip Dundáček

28.03.2023 / Daniel Lhotský

Letní příprava A-týmu Dukly se pomalu blíží. Dobrou zprávou je, že ještě před jejím začátkem se podařilo udržet řadu důležitých hráčů a nyní se k nim přidává další. Dlouholetý obránce Dukly Filip Dundáček totiž prodloužil smlouvu s klubem. „Dobrá zpráva, protože Jihlavák zůstává v Dukle. Trenéři měli zájem, aby jádro defenzivy zůstalo pohromadě a Filipův podpis je toho vyústěním. Jako zkušený hráč střední generace bude spoluzodpovědným za obrannou hru mužstva a věříme, že tuto roli správně uchopí,“ říkal k prodloužení smlouvy s Dundáčkem sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Profil Filipa Dundáčka

Filip Dundáček poprvé hrál v organizaci Dukly už v sezoně 2012/13, tehdy nastupoval za starší dorost a juniorku. Podobně jako Tomáš Vrábel i jednatel klubu Bedřich Ščerban oceňuje, že se v týmu podařilo udržet odchovance, který prošel mládeží Jihlavy. „Je to odchovanec a naší filozofií je, aby tu bylo co nejvíc odchovanců. Jsem rád, že tu bude dal působit,“ vyjádřil se k prodloužení smlouvy.

Filip Dundáček tak zahájí v září už sedmou sezonu v A-týmu Dukly. Poprvé za dospělý nastoupil už v roce 2014/15, v sezoně 2016/17 pomohl na Horácký zimní stadion ještě jedno vrátit Tipsport extraligu. Po postupu Dukly do vyšší soutěže se přesunul do ambiciózního Vsetína a zapsal ještě dvě sezony v dresu Poruby. Od roku 2020/21 působí znovu v červenožlutém dresu, v další sezoně bude opět základním stavebním kamenem defenzivy Jihlavy, navíc bude moci předávat zkušenosti z první azylové sezony, podobně jako řada dalších hráčů.

V letošní sezoně nastoupil Filip Dundáček celkově do 50 zápasů, ve kterých vstřelil 3 góly a přidal 17 asistencí. Foto: Nela Dittrichová