SŽA porazili výběr Kraje Vysočina VTM, SŽB na stejného soupeře recept nenašli

03.04.2023 / Jaroslav Wollmann

V pátek 31. března si oba týmy starších žáků Dukly zpestřily závěr sezony utkáním proti výběru nejlepších hráčů Kraje Vysočina. Tým VTM tvořící nejlepšími hráči ročníku 2009 z Havlíčkova Brodu, Třebíče, Žďáru nad Sázavou či ICE Dragons Telč. Celá akce byla zajímavou konfrontací pro všechny zúčastněné a výbornou vizitkou péče o rozvoj mládežníků v Dukle.

VTM nestačil na okleštěnou sestavu starších žáků A, která i přes absenci čtyř hráčů, včetně nejproduktivnějšího útočníka i obránce či rovnou s trojicí mladších hráčů v sestavě nakonec v hrací době 2 x 15 minut zužitkovala svojí herní převahu a i přes několik zahozených šancí vyhráli mladíci s ježkem na prsou zaslouženě 3:0. Dvě branky vstřelil Tadeáš Lexa.

Branky a asistence Jihlavy: Amcha (Barda), Lexa (Matoušek), Lexa.
Sestava starších žáků A: Morava - Piskač, Tomica, Trupl, Šlapal, Goodwin - Stupka, Barda, Lexa, Amcha, Matoušek, Anděl, Javorský, Novák.
Sestava výběru Kraje Vysočina: Holý (Chylík) - Pokorný, Potěsil, Karel, Hrnčíř, Pařil, Teml - Hobza, Klíma, Selič, Kružík, Chruslinski, Sázavský, Houfek, Hrůza, Kadlec.

Stejné klání poté čekalo na tým starších žáků B, který byl tvořen z poloviny taktéž hráči mladšího ročníku a zde již jihlavští mladící i přes bojovný výkon na soupeře nestačili a podlehli 0:6.

Sestava starších žáků B: Novotný - Vlček, Kittler, Zadina, Hlavínek - Pospíchal, Šimek, Heřmánek, Pykal, Duba, Bouda, Kožich, Havel, Haferník.
Sestava výběru Kraje Vysočina: Holý (Chylík) - Pokorný, Potěsil, Karel, Hrnčíř, Pařil, Teml - Hobza, Klíma, Selič, Kružík, Chruslinski, Sázavský, Houfek, Hrůza, Kadlec.