6:3
(2:1, 3:1, 1:1)

Druhý zápas semifinále vyšel lépe Třinci. Série se přesouvá do Jihlavy za stavu 1:1

01.04.2023 / Šárka Kolková

Do druhého zápasu semifinálové série play off DHL extraligy juniorů vstoupil lépe Třinec, který v deváté minutě vedl 2:0. Za Duklu vzápětí snížil Josef Broš. I začátek druhé části patřil Ocelářům, kteří dali další dva góly. Jihlava sice snížila v přesilovce pět na tři Matoušem Menšíkem, jenže domácí krátce poté dali pátou branku. Deset minut před koncem se navíc prosadili i v oslabení. V téže přesilovce upravil stav na konečných 3:6 Lukáš Číhal.
Jihlava tak uhrála proti Třinci jedno utkání a série, hrané na čtyři vítězné zápasy, se přesouvá do Jihlavy za stavu 1:1. Třetí zápas se bude hrát v úterý 4.4., čtvrtý o den později od 17 hodin.
01.04.2023 14:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Oceláři Třinec

Král – Volat, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek – Gerych, Holinka, Moškoř, Šutý, Haas, Spěváček, Cedzo, Ramik, Hlávka, Šilar, Kozlík, Jobánek
6

HC Dukla Jihlava

Maláč – Číhal, Matějíček, Chvátal, Vandas, Topol, Vovsík (C), Šabatka – Jungwirth, Báťa, Klapica – Straka, Modl, Broš – Kravec (A), Menšík, Coufal – Pavelec, Sojka, Rauš (A)
3
Branky a nahrávky: 4. Spěváček (Cedzo, Volas), 9. Kozlík (Šutý), 26. Holinka (Moškoř, Gerych), 27. Moškoř (Haas, Ramik), 34. Cedzo (Buják), 51. Holinka (Cedzo, Kareš) – 13. Broš (Modl, Chvátal), 29. Menšík (Chvátal), 52. Číhal (Chvátal, Jungwirth). Rozhodčí: Obadal, Rapák – Bartek, Tvrdý. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 120. Střely na branku: 42:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3.
Stav série: 1:1.

Průběh utkání

První třetina začala velkou aktivitou ze strany domácích. Ocelářům se vstup do první třetiny povedl. Početní výhodu dokázal využít Vojtěch Spěváček, který poslal Třinec do vedení 1:0. Následně se prosadil v deváté minutě Matěj Kozlík, který byl okamžitě po vstřelení branky faulován, ale rozhodčí Jihlavu nepotrestali. Ve třinácté minutě snížila Dukla díky trefě Josefa Broše, jenž se dokázal prosadit z předbrankového prostoru.

Ve druhé třetině se naopak s brankami roztrhl pytel. Vedení týmu Ocelářů navrátil ve dvacáté šesté minutě Miroslav Holinka. Poté využil přesilovou hru Jan Moškoř, jenž se prosadil z předbrankového prostoru. Jihlava snížila ve dvacáté deváté minutě, když Matouš Menšík využil chvilkové výhody pěti proti třem. Oceláři neponechali nic náhodě a Adam Cedzo přidal Maláčovi do brány pátou branku, kterou vystřelil ve vzájemném souboji z mezikruží.

Oba týmy začaly třetí třetinu opatrně a do žádných akcí se příliš nepouštěly. Třinec zasadil šestou ránu do Maláčovy brány v padesáté první minutě. Autorem branky se stal Miroslav Holinka, který se proti Jihlavě trefil podruhé v zápase, a navíc z vlastního oslabení. O minutu později využil přesilovku hostí Lukáš Číhal, jenž se trefil od modré čáry. To ale bylo ze strany Jihlavy vše a na víc se nezmohla. V závěru ještě došlo k hromadné bitce, ale na výsledek to vliv nemělo. Série se za stavu 1:1 přesouvá do Jihlavy.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (asistent trenéra HC Oceláři Třinec) Typické play-off, dnes to bylo zase o něčem jiném. myslím si, že nám výborně vyšel začátek utkání. zaslouženě jsme šli do vedení po pěkných akcí. Od proměnění přesilovky až po gól v oslabení. Soupeře jsme do hry nepustili a doufejme, že jsme na ně našli recept.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava) Dnešek jsme nezvládali od samotného začátku. Přístup hráčů nebyl stoprocentní a Třinec byl výborně nachystaný. Víc bojoval a měl i víc ze hry. Někteří kluci si mysleli, že se to odehraje samo a spadne nám to do klína bez práce. Takhle to dopadlo s tím, že ve druhé třetině se nám hra úplně rozpadla, a to nedisciplinovaností. Jsou to věci, o kterých jsme se bavili, první dvě třetiny se nám rozpadli a táhlo se to.