Skvělé druhé místo pro ročník 2009

04.04.2023 / Jaroslav Wollmann

Ve dnech 1. - 2. dubna se konal prestižní turnaj hráčů ročníku 2009 a ml. v Humpolci, kde v zápasech hraných 2 x 20 minut systémem každý s každým se mladí Dukláci utkali s týmy HC Bílí tygři Liberec, HC Slavia Praha, HC Tábor, HC Hvězda Praha a HC RT TORAX Poruba. Nakonec po čtyřech výhrách a jediné porážce skončili hráči s ježkem na prsou na skvělé druhé příčce!!! GRATULUJEME !!!

Dukla Jihlava - HC Tábor 3:1
Branky a asistence Jihlavy: Stupka (Barda), Anděl (Lexa), Klíma.
Tomáš Dzurik (Dukla Jihlava): V prvním utkání jsme se postupně rozjížděli a vítězství jsme si pojistili až brankou do prázdné svatyně soupeře.

Dukla Jihlava - HC Slavia Praha 1:3
Branka Jihlavy: Piskač.
Tomáš Dzurik (Dukla Jihlava): Před týdnem Slavia vyhrála finálový turnaj DTS a stala se neoficiálním mistrem ČR této kategorie, přičemž po celý turnaj prokazovala své kvality. Nás v zápase poznamenali zbytečná vyloučení či za stavu 1:2 neuznaný gól, kdy následně po vstřelení třetí branky si soupeř vítězství již pohlídal.

Dukla Jihlava - HC RT TORAX Poruba 8:1
Branky a asistence Jihlavy: Trupl (Stupka), Klíma, Hobza (Piskač), Goodwin (Hobza), Barda (Lexa, Stupka), Matoušek, Lexa, Lexa (Stupka).
Tomáš Dzurik (Dukla Jihlava): Po slušném vstupu do utkání jsem inkasovali první branku, soupeři narostla křídla a nedaroval nám metr ledu zadarmo. Nepříjemná hra zejména holí a spousty zákroků na hraně nám činila nějaký čas problém, než jsme se s tím dokázali vypořádat. Po otočení stavu na 2:1 jsme začali na ledě dominovat a přidali zaslouženě několik dalších branek a dokráčeli k vítězství.

Dukla Jihlava - HC Bílí Tygři Liberec 3:2
Branky a asistence Jihlavy: Amcha (Matoušek, Hobza), Barda (Piskač), Anděl (Hrůza).
Tomáš Dzurik (Dukla Jihlava): Velice pohledné utkání z obou stran, kde Liberec je další z top týmů republiky v tomto ročníku a nám se bruslivým výkonem, dobrým pokrýváním našeho předbrankového prostoru či kvalitní hrou na puku v útočném pásmu podařilo přetavit skóre na naší stranu a vyhrát tento důležitý zápas.

Dukla Jihlava - HC Hvězda Praha 5:1
Branky a asistence Jihlavy: Piskač (Hobza), Javorský (Anděl, Hrůza), Hrůza (Barda), Lexa (Piskač), Hobza.
Tomáš Dzurik (Dukla Jihlava): S jediným přemožitelem Slavie na tomto turnaji jsme hráli přímý souboj o medailové pozice, přičemž soupeř se opět dostal do vedení a úvod utkání byl ve vysokém tempu, přičemž s postupem času jsme začali nacházet skulinky v obraně soupeře. Dobrým pohybem jsme zatlačili soupeře do jeho pásma a následně zlepšenou přímočarostí jsme si vytvářeli šance, kdy se některé podařilo využít. Následně jsme měli druhou polovinu utkání pod kontrolou a tímto si zajistili výborné druhé místo na turnaji.

Konečné pořadí turnaje

Pořadí   Tým                     Z  V  R  P  Skóre   Body
1.       HC Slavia Praha         5  4  0  1  17:6      8
2.       HC Dukla Jihlava        5  4  0  1  20:8      8
3.       HC Bílí Tygři Liberec   5  3  0  2  23:7      6
4.       HC Hvězda Praha         5  2  1  2   9:19     5
5.       HC Tábor                5  1  0  4   6:17     2
6.       HC RT TORAX Poruba      5  0  1  4   6:24     1

Sestava Dukly Jihlava

Morava, Novotný
Piskač, Trupl, Stupka, Goodwin, Pokorný, Tomica
Klíma, Barda, Lexa, Amcha, Matoušek, Hobza, Javorský, Novák, Anděl, Hrůza

Brankář Matyáš Morava byl vyhlášen nejlepší hráčem týmu.