Kádr na následující sezonu se začíná pomalu formovat, pokračovat bude i dalších deset hráčů

24.04.2023 / Daniel Lhotský

Letní příprava Dukly na další sezonu Chance ligy začíná už v pondělí 24. dubna dopoledne. Na nová jména si budou muset fanoušci tradičně počkat až do května, už nyní ale můžeme odhalit další jména, která budou v Dukle pokračovat i v sezoně 2023/24. Na pokračování v klubu se domluvili obránci Adam Dvořák s Fabienem Kočím a útočníci Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Radek Pořízek, Marek Tecl, Erik Meluzín, Tobiáš Handl, Richard Cachnín a Tomáš Křehlík.

Adam Dvořák

Adam Dvořák přišel do klubu z Havlíčkova Brodu v sezoně 2019/20 ještě v juniorském věku a svou první sezonu v Jihlavě odehrál převážně mezi juniory, ještě během tohoto ročníku stihl poprvé nahlédnout do A-týmu Dukly. Od sezony 2020/21 pak pravidelně nastupoval v Chance lize, několikrát se vrátil zpět do Havlíčkova Brodu do druhé ligy. Na více prostoru však musel Dvořák čekat až do právě končící sezony, kdy naskočil celkem do 36 zápasů, ve kterých vybojoval šest bodů

Fabien Kočí

Obránce Fabien Kočí je dalším z řady talentovaných mladíků v sestavě A-týmu Dukly. Do Jihlavy přišel z Havířova, kde strávil svou juniorskou kariéru a také poprvé nahlédl do dospělého hokeje. V Dukle se od začátku sezony stal důležitou součástí sestavy, vždyť vynechal pouhá tři utkání. Během sezony 2022/23 vybojoval celkem 13 bodů a za své dobré výkony dostal příležitost i v extralize, kde v dresu Olomouci bojoval ve čtvrtfinále proti Pardubicím.

Tomáš Harkabus

Tomáše Harkabuse jistě nemusíme fanouškovi Dukly nijak zdlouhavě představovat. Harkabus se poprvé představil jihlavským fanouškům už v sezoně 2014/15, kdy cestoval mezi extraligovými Karlovy Vary a právě Duklou. Od sezony 2018/19, kdy Dukla hrála po roční extraligové štaci znovu v první lize, se stal klíčovou součástí kádru, kterou zůstává dodnes. Celkově nastoupil v dresu Dukly už do sedmi sezon, v září zahájí už osmou v červenožlutém. Během minulé sezony byl s 18 góly nejlepším střelcem Dukly v základní části.

Tomáš Havránek

Tomáš Havránek se podobně jako Harkabus stal důležitou součástí kádru Dukly. Před sezonou 2020/21 přišel od rivala z Třebíče a od té doby hrál pouze v dresu Jihlavy. Havránkovi se povedla především sezona 2021/22, ve které v dospělém hokeji poprvé dosáhl čtyřiceti bodů během jedné sezony. Po extraligové baráži s Kladnem ho ale na dlouhou dobu vyřadilo zranění nohy, kvůli kterému většinu sezony 2022/23 nemohl vůbec nastupovat ani trénovat. Loni tak včetně play-off stihl pouhých 19 zápasů, během kterých získal 13 bodů.

Radek Pořízek

Nyní se opět dostáváme k hráčům, kteří se v Dukle objevili poprvé v minulé sezoně. Útočník Radek Pořízek většinu své kariéry strávil v Moravskoslezském kraji, loni přišel do Dukly jako posila z ambiciózní Poruby. Pořízek na ledě přispíval nejen bodově, velmi se mu dařilo i v defenzivní činnosti. Ve statistice +/- za základní část patřil se skóre +11 mezi nejlepší hráče v lize. V sezoně 2022/23 Pořízek nastoupil celkem k 52 zápasů, ve kterých dosáhl na 18 bodů za 9 gólů a 9 asistencí.

Marek Tecl

Marek Tecl je stejně jako Dvořák odchovancem Havlíčkova Brodu, ve kterém strávil téměř celou svou hráčskou kariéru. Pouze v sezoně 2019/20 si ho vytáhl do své juniorky Hradec Králové, pevné místo na východě Čech si ovšem nevybojoval a po roce v nejvyšší juniorské soutěži se vrátil zpět na Vysočinu. Během posledních dvou sezon patřil Tecl k nejproduktivnějším hráčům Havlíčkova Brodu, není tedy divu, že dostal šanci i o ligu výše. Během minulé sezony nastoupil tento mladý perspektivní útočník celkem k 19 zápasům v dresu Dukly a nyní k nim přidá další.

Erik Meluzín

Erik Meluzín zářil v mládeži Komety Brno, z níž se vydal do Finska do mládežnického týmu Lukko bojovat o zajímavé zahraniční angažmá. Po dvouletém působení zvolil Meluzín návrat do Komety, kde měl v juniorském týmu více než bod na zápas, dostal šanci v A-týmu i B-týmu Komety a krátce působil i v Třebíči. Loňská sezona však Meluzínovi nevyšla podle představ. Tu zahájil právě v Třebíči, kde ve 34 zápasech vybojoval pouhých 7 bodů. Během krize, kdy tým trápila početná marodka, Dukla přivedla v lednu Meluzína do svého kádru, ani v Dukle se mu však během devíti zápasů nepodařilo navázat na předchozí bodové žně. Už v září bude mít šanci dostat se znovu na střeleckou vlnu.

Tobiáš Handl

Tobiáš Handl patřil v týmu k těm nejmladším, přesto už za sebou má řadu extraligových startů. Už od sezony 2018/19 dostával Handl šanci ještě před svými 18. narozeninami z juniorky příležitost v A-týmu Olomouci. Během loňské sezony odehrál většinu zápasů právě v dresu Dukly, za kterou nastoupil ve 37 zápasech, ve kterých vstřelil 7 gólů a přidal 7 asistencí. Opět se podíval i do extraligy v dresu Olomouce, za kterou v nejvyšší soutěži zapsal už přes 60 startů.

Richard Cachnín

Další z odchovanců Havlíčkova Brodu není v červenožlutém dresu úplným nováčkem. Cachnín se poprvé objevil v kádru Jihlavy už během sezony 2020/21, kdy přidal první desítku startů. Pevným členem týmu se stal v sezoně 2021/22, kdy odehrál většinu zápasů základní části a dokázal skórovat i v extraligové baráži. V minulé sezoně dokázal i ze čtvrté lajny, ve které většinou nastupoval, nasbírat celkem devět bodů.

Tomáš Křehlík

Tomáš Křehlík už za svou kariéru stihl procestovat téměř všemi okresními městy v kraji, nastupoval totiž v Žďáru nad Sázavou, Havlíčkově Brodě, Třebíči a během poslední sezony také v dresu Jihlavy. Během sezony 2022/23 se pohyboval na hraně Chance ligy a druhé ligy, často jeho služby využíval i druholigový Havlíčkův Brod. Za Duklu nastoupil celkem ve 30 zápasech základní části a do všech pěti zápasů play-off, celkem vybojoval sedm bodů.

Potvrzená jména pro sezonu 2023/24

Brankáři: Adam Beran, Filip Maláč
Obránci: Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček, Adam Dvořák, Marek Chvátal, Fabien Kočí, Daniel Kolář, David Vala
Útočníci: Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Tomáš Čachotský, Tobiáš Handl, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Jonáš Jungwirth, Tomáš Křehlík, Erik Meluzín, Patrik Miškář, Radek Pořízek, Otakar Šik, Marek Tecl