Další loučení v týmu. Z Dukly odchází Haman, Wolf a Juda

23.04.2023 / Daniel Lhotský

Po oznámeném konci Josefa Skořepy v týmu se Dukla loučí s dalšími hráči. Další starty v červenožlutém týmu už nepřidají brankář Adam Wolf, obránce Filip Haman a útočník Miroslav Juda. Budoucí působiště hráčů zatím není známé. „Chtěl bych klukům poděkovat za to, co pro Duklu odvedli a zároveň jim přeji vše nejlepší do další hokejové kariéry a osobního života“, řekl k odchodům sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel.

Adam Wolf

Brankář Adam Wolf přišel do Dukly z Prostějova před sezonou 2021/22 na zkoušku, během které si vybojoval smlouvu na Vysočině. Ve stejné sezoně ovšem působil v týmu i Maksim Zhukov, který se během sezony stal jasnou jedničkou v brankovišti a Wolf tak dostal šanci celkem jen ve 13 zápasech. Podobné to bylo i v letošní sezoně, v brance před Wolfem dostal přednost nováček v týmu Adam Beran. Během loňské sezony tak Wolf v dresu Dukly nastoupil jen ke 4 zápasům, ve kterých inkasoval průměrně tři branky na zápas.

Wolf byl během posledních dvou sezon stabilní dvojkou Dukly, kolegové v brankovišti mu však příliš prostoru v brance neuvolnili. Během letošní sezony odchytal Wolf pouze dva celé zápasy. Foto: Nela Dittrichová

Filip Haman

Filip Haman stihl na Vysočině pouze jedinou sezonu. Do klubu přišel po nepovedené sezoně v rakouské ICE lize, kde reprezentoval jediného českého zástupce Znojmo, většinu své předchozí profesionální kariéry strávil v Třinci a Frýdku-Místku. Během azylové sezony naskočil do 40 zápasů základní části a všech 5 zápasů Dukly ve vyřazovacích bojích. Během nich dokázal vstřelit jednu branku a přidat 17 asistencí.

Obránce Filip Haman stihl jen jednu sezonu v dresu Jihlavy, během které si ale vedl velmi dobře. Se 17 asistencemi patřil nejen mezi obránci, ale v celém týmu k nejlepším nahrávačům. Foto: Natálie Egartová

Miroslav Juda

Miroslav Juda se dostává do úplně nové situace. Jako jeden z mála hráčů A-týmu v sezoně 2022/23 se dokázal probojovat skrz všechna patra mládeže Dukly až do hlavního týmu Jihlavy. Už v sezoně 2018/19 dostal jako hráč juniorky první příležitost v A-týmu a od sezony 2021/22 nastupoval do většiny zápasů áčka ve stabilní útočné formaci po boku Richarda Cachnína a Vítězslava Brože. V průběhu minulé sezony naskočil do 40 zápasů základní části a také do třetího čtvrtfinále proti Vsetínu. Během nich vybojoval čtyři body za jeden gól a tři asistence.

Odchovanec Dukly Miroslav Juda poprvé od roku 2018 nebude nastupovat v A-týmu Jihlavy. Foto: Natálie Egartová

Děkujeme za odvedenou práci pro Duklu a přejeme hodně štěstí na ledě i mimo něj!