Dostali jsme góly ze situací, které jsme si ukazovali na videu, mrzelo Marka Chvátala

20.04.2023 / Daniel Lhotský

Junioři Dukly na ledě Mladé Boleslavi dlouhou dobu drželi naději na bronzovou tečku za sezonou. Z herní převahy se bohužel Dukle nedařilo vytěžit góly a zároveň od svého soupeře inkasovala dvakrát během oslabení. „Byl to smolný zápas, protože jsme celou dobu Boleslav tlačili, ale dostali jsme góly ze situací, které jsme si ukázali na videu. To nás stálo celou sérii a medaili,“ hodnotil bezprostředně po utkání obránce a kapitán týmu Marek Chvátal.

Obránce se zkušenostmi z Chance ligy viděl jako jednu z příčin porážky právě v nevyužitém tlaku, především po vyrovnání na 1:1 byla Dukla ke konci druhé třetiny jako na koni a svého soupeře prakticky nepustila ven z pásma. „Určitě jsme byli lepším týmem, ale neproměnili jsme spoustu šancí, to hrálo také velkou roli.“ Chvátala také zpětně mrzelo, že Dukla dostala stejné góly, jako v prvním zápase na ledě CZ LOKO Arény. „Na góly, které jsme dostali už v minulém zápase v oslabení, jsme se koukali na videu, a v zápase jsme dostali de facto jeden úplně stejný gól, u druhého se špatně pohlídala dorážka a hráč dorážel skoro sám do prázdné brány,“ ohlédl se za inkasovanými brankami.

Zpětně však hodnotili trenéři i hráči sezonu jako vydařenou, přeci jen výhra Dukly ve čtvrtfinále 3:0 na zápasy proti Vítkovicím byla obrovským úspěchem jihlavského mládežnického hokeje a největším překvapením celého letošního play-off Extraligy juniorů. „Řekli jsme si, že to byla vlastně povedená sezona, ale furt tomu chyběla ta placka. Je to velký pokrok, který jsme ušli oproti loňskému roku. Hodnocení bylo tentokrát pozitivnější,“ říkal po zápase. A co by si rádi junioři přenesli i do dalšího ročníku extraligy? „Určitě si vzít to, jak jsme v sezoně pracovali, pracovat dál, abychom mohli dokázat, co jsme dokazovali letos,“ dodal odhodlaně Marek Chvátal na závěr.

Marek Chvátal po posledním zápasu sezony o bronz

Autor videa: Tomáš Lysý