Bylo to těžké rozhodování, ale zůstávám v Dukle, říká Tomáš Čachotský

22.04.2023 / Tomáš Lysý

Ještě relativně nedávno hrozilo, že by Dukla mohla přijít o obě útočné opory s velkými zkušenostmi. Josef Skořepa totiž v Jihlavě již pokračovat nebude a velký otazník se vznášel i nad Tomášem Čachotským, kterého lanařily jiné kluby. „S někým jsem jednal, ale prostě to nedopadlo. Zůstávám v Jihlavě a mám smlouvu na další rok,“ povídá útoční, který za Duklu odehrál již 1002 zápasů.

Hráč, ke kterému neodmyslitelně patří číslo 90, přiznává, že rozhodování o tom, kde bude působit, nebylo nejlehčí věcí. „Bylo to těžké rozhodování, ale stoprocentně rozhodla rodina. Nějaké nabídky odjinud jsem měl, ale prostě to nedopadlo a zůstávám v Dukle, kde mám smlouvu na další rok,“ hlásí k radosti fanoušků Tomáš Čachotský, jenž v minulé sezoně zářil v dresu Českých Budějovic. Ve 33 utkáních nasbíral 16 bodů (8+8) a byl osmým nejproduktivnějším hráčem týmu, byť odehrál sotva polovinu zápasů základní části. Proto o něj byl v extralize zájem a zřejmě bude i v nadcházejícím ročníku. „Bavil jsem se o tom s trenérem Viktorem Ujčíkem. Kdyby přišla nabídka a byla za mne adekvátní náhrada, tak by mi asi hrát Extraligu nebránili,“ informuje jednačtyřicetiletý hokejista.

Ročník 2023/2024 by měl být prostředním, ve kterém bude hrát Dukla mimo Jihlavu. Z důvodu bourání a nové výstavby Horácké arény mělo jít původně o dvouroční azyl, ale kvůli různým průtahům půjde o tři roky domácích zápasů mimo Jihlavu. Bourat a stavět se snad už konečně začne. První „azylová“ sezona je minulostí, cíle pro druhou jsou tak opatrné, ovšem samozřejmě vyšší. „Chtěli bychom hrát v základní části výše, než tomu bylo v uplynulé sezoně. Doufám, že budeme určitě výše a že v play off dojdeme dále. Ale bude to těžké, protože dojíždění na domácí zápasy neodpadne. Zázemí nemáme takové, jako ve velké hale,“ hovoří o nelehkých podmínkách Tomáš Čachotský, jenž se v další sezoně bude muset na ledě i v kabině obejít bez další legendy jihlavského hokeje. Josef Skořepa totiž v Dukle již pokračovat nebude. „Bude to jiné. Pepa tady zanechal velkou stopu a odvedl kus velké práce. Prostřednictvím tohoto videa bych mu chtěl popřát, ať má zdravou rodinu, ať je sám zdravý a ať ještě nějakou chvíli hraje hokej, baví se jím a daří se mu,“ říká upřímně k dlouholetému spoluhráči.

Tomáš Čachotský sleduje také mladé jihlavské naděje. Během parádního tažení jihlavských juniorů vyřazovací částí byl spatřen na malém zimáčku, jak juniory bedlivě sleduje. A má pro ně jen slova chvály. „Byl jsem velmi překvapen, kam se dostali. Když jsem se na ně díval, tak hráli velice dobrý hokej. Jejich postup do semifinále a do bojů o medaili byl ale velice zasloužený. Super. Patří jim velká gratulace a pro Duklu je to naprosto skvělé,“ gratuluje na dálku juniorskému týmu hokejista, pro kterého letos skončila sezona nezvykle brzy. Většinou byl zvyklý hrát do konce dubna. Proto už začal s přípravou na novou sezonu a zároveň žehrá na nevlídné počasí. „Už jsem začal dávno s přípravou, protože v Budějovicích jsme skončili hodně brzy. A žádné další sportovní aktivity nemám, jelikož počasí je pro mne naprosto katastrofální. Těším se, až bude venku pěkně, až půjdu s malou sám nebo si někam zasportovat. Snad se počasí zlepší,“ přeje si dlouholetý velký fanoušek silniční cyklistiky, který se odváží tipovat, jak dopadne letošní Tour de France: „Tipovat dopředu vítěze Tour de France, kde se může stát spousta věcí a různých pádů, je strašně složité. Ale letos si to Tadej Pogačar nenechá ujít, poučí se z loňského roku a pokud se nestane nic nepředvídatelného, tak by měl vyhrát.“

Tomáš Čachotský o pokračování v Dukle Jihlava

Autor videa: Tomáš Lysý