Ačko Dukly Jihlava zahájilo přípravu na novou sezonu v tělocvičně TJ Start

24.04.2023 / Vladimír Šťastný

Start do nadcházejí sezony 2023/24 mají prvoligoví hokejisté za sebou. V pondělí 24. dubna se sešli v tělocvičně TJ Start k nepopulární suché přípravě. „První týden, respektive od pondělí do čtvrtka budeme v tělocvičně, na pátek máme připravený pro hráče program v lesoparku Heulos,“ sdělil asistent trenéra Viktora Ujčíka Karel Nekvasil.

Jádro týmu tvořilo při prvním tréninku šestnáct hráčů. Několik hráčů na prvním tréninku z rozličných důvodů nebylo. David Straka, Marek Chvátal a Filip Maláč mají po solidním tažení play off juniorské extraligy ještě zasloužené volno. Patrik Miškář ještě dohrává v dresu Mountfield HK finále play off Extraligy a Tomáš Čachotský s Tobiášem Handlem mají od trenérů povolenou individuální přípravu. První čtyři dny suché přípravy v tělocvičně budou patřit jak dynamickým cvičením, tak zejména kolektivním míčovým hrám. „V závěru prvního týdne v pátek vypustíme tělocvičnu. Na ten den máme naplánovány pouze běhy v jihlavském lesoparku Heulos,“ sdělil Karel Nekvasil.

Prvního tréninku se zúčastnili: brankář Adam Beran, obránci Daniel Kolář, Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček, David Vala, Adam Dvořák, Fabien Kočí, útočníci Otakar Šik, Radek Pořízek, Tomáš Harkabus, Richard Cachnín, Vítězslav Brož, Tomáš Křehlík, Marek Tecl, Erik Meluzin, Tomáš Havránek.

Foto: 6x Vladimír Šťastný